20:41 08.04.2019

У посольстві Польщі обурені програмою про Бандеру, що транслювали на UA: Перший

1 хв читати
У посольстві Польщі обурені програмою про Бандеру, що транслювали на UA: Перший

Посольство Польщі в Україні направило листа на ім'я голови правління Національної громадської телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураба Аласанії, в якому висловило обурення трансляцію програми про одного з лідерів Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандеру.

На Facebook-сторінці посольства Польщі в Києві у понеділок викладено фотокопію відповідного листа, підписаного послом Бартошем Ціхоцьким.

"Посольство Республіки Польща в Україні висловлює своє глибоке обурення формою, а також змістом програми О.Зінченка "Розсекречена історія. Пристрасті за Бандерою, що транслювали на телеканалі UA: Перший 6 квітня", - зазначено в документі.

У листі повідомляється, що місія ЗМІ, зокрема, полягає "в збереженні об'єктивності, фактографії і суворому дотриманні залізних правил журналістики". Але, як вважають у посольстві, програма Олександра Зінченка була "карикатурою на цю місію".

Зазначено також, що "дискусія" в студії за участю чотирьох гостей - прибічників С.Бандери - видавалася "заздалегідь невміло спланованою".

У диппредставництві занепокоєні ідилічним зображенням С.Бандери, що намагалися створити гості випуску, а також обурені представленим в програмі образом Польщі.

Крім того, в посольстві дивуються через відсутність джерел і зазначення авторів критики, через те, що ведучий "не дає можливості висловитися польській стороні".

"Республіка Польща вважає, що історичний діалог з Україною абсолютно необхідний. Тим не менш, він має базуватися на правді і повазі до чутливості іншої сторони", - підсумовано в листі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА