20:30 06.04.2019

Італійська нафтогазова компанія евакуює свій персонал із Лівії

2 хв читати
Італійська нафтогазова компанія евакуює свій персонал із Лівії

Після початку в Лівії бойових зіткнень між силами фельдмаршала Халіфа Хафтара, який очолює Лівійську національну армію і представниками уряду національної єдності італійська нафтогазова компанія Eni вирішила евакуювати з республіки свій персонал. Про це з посиланням на джерела в компанії повідомляє газета Repubblica.

Такий крок співрозмовники видання назвали "попереджувальним". Eni, як правило, діє саме так в подібних ситуаціях, нагадали вони.

До сьогоднішнього дня співробітники компанії, як зазначає газета, були присутні в Триполі, на родовищі Вафа, в Триполітанії і родовищі Ель-Філь на півдні країни. "Ситуація в таборах знаходиться під контролем, і ми дуже уважно стежимо за її розвитком", - зазначив у розмові з Repubblica представник Eni. "Наразі співробітників компанії в Триполі немає", - додав він.

Ситуація в Лівії загострилася після того, як 4 квітня фельдмаршал Хафтар оголосив про початок наступу на Триполі. Того ж дня почалися перші зіткнення його армії з військами Фаєза Сараджа, який очолює лівійський уряд національної єдності.

Громадянська війна в республіці триває з 2011 року. Тоді з поста глави Лівії був повалений, а потім убитий Муаммар Каддафі. Після цього єдину державу в країні так і не було сформовано. Територію Лівії відтоді контролюють різні угруповання. Наприклад, Триполі і захід країни знаходяться під контролем уряду національної єдності (створений наприкінці 2015 року за сприяння ООН). Схід і частково південь республіки зі свого боку контролює палата представників Лівії. Її підтримують війська Хафтара.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА