07:13 15.03.2019

Суд розгляне апеляцію Мінекології на скасування заборони полювання на лося 18 березня

2 хв читати
Суд розгляне апеляцію Мінекології на скасування заборони полювання на лося 18 березня

Шостий апеляційний адміністративний суд 18 березня розгляне апеляційну скаргу Міністерства екології та природних ресурсів України на рішення суду першої інстанції, яким скасовано наказ про занесення лося до Червоної Книги України.

Як повідомляє в четвер прес-служба Мінекології, початок судового засідання - в понеділок, 18 березня, о 15:30.

Апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва Мінекології подало в грудні 2018 року.

"Міністерство екології наполягає, що суд оцінював не саму процедуру прийняття міністерського наказу, яка пройшла без порушень, з дотриманням норм національного законодавства, а висновок наукової установи - Національної комісії з питань Червоної книги України НАН, яким державі рекомендується взяти тварину під захист", - сказано в повідомленні.

У Мінекології заявляють, що у них немає підстав не довіряти висновкам Нацкомісії з питань Червоної книги, заснованих на науковому аналізі популяції лося на території України.

Як повідомлялося з посиланням на портал "Судова влада України", Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і недійсним внесення лося європейського до Червоної книги України і заборону на полювання на нього.

В інформації зазначається, що однією з основних підстав скасування наказу стало те, що у відповідному поданні Нацкомісії не наведено жодного наукового обґрунтування необхідності внесення тварини до Червоної книги України та не вказані чітких даних про чисельність популяції і її динаміку. Підкреслюється, що після 2009 року дослідження стану популяції лося в Україні не проводилися.

Зі свого боку, Семерак зазначив, що дослідження популяції велися і проводяться зараз.

"Облік популяції лося ведеться мисливськими господарствами, Академією наук України. Третій вектор - це робота Мінекології, яку ми почали спільно з німецькими партнерами. Пройшов перший етап дослідження із застосуванням вертольотів для підрахунку популяції. Зараз, коли випав сніг, будемо проводити наступний етап", - зазначив він.

28 листопада 2018 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив про намір подати апеляцію щодо визнання рішення міністерства недійсним.

"Наше рішення було прийнято з дотриманням усіх норм законодавства і юстоване Міністерством юстиції. Я здивований агресивністю деяких громадян України, які через суди намагаються відвоювати собі право вбивати тварин, популяція яких істотно скоротилася і які знаходяться під захистом в інших країнах", - сказав О. Семерак.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські сили стримують просування противника вглиб Красногорівки, територіальних успіхів за останні дні ворог не мав - ОСУВ "Хортиця"

Рада звільнила віцепрем'єра - главу Мінвідновлення Кубракова

Рада підняла штрафи за порушення правил мобілізації

Росіяни за добу 14 разів обстріляли Донеччину

Окупанти обстріляли Середина-Буду та 39 прикордонних сіл у Чернігівській та Сумській областях, є руйнування

У Раді зареєстрували постанову про звільнення Кубракова

Другий півфінал "Євробачення-2024" відбудеться в четвер, Україна цього разу не голосує

В окупованому Криму 30 "свідків Єгови" зазнали кримінального переслідування - Кримська правозахисна група

ВАКС заарештував заступника міністра агрополітики з альтернативою внесення 20 млн грн застави

Ювенальні прокурори: 546 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії рф

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА