15:47 14.03.2019

Затримано двох співробітників СБУ, які шантажували вихідця з Середньої Азії та його родичку позбавленням громадянства України та видворенням з країни

2 хв читати
Затримано двох співробітників СБУ, які шантажували вихідця з Середньої Азії та його родичку позбавленням громадянства України та видворенням з країни

Керівника та співробітника одного з відділів департаменту Служби безпеки України затримали за підозрою у вимаганні: вони вимагали $110 тис. у громадянина України, вихідця з Середньої Азії, погрожуючи позбавити його та його родичів громадянства, ініціювати процедуру видворення з України та притягнення до кримінальної відповідальності.

Як повідомляє генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер, затримання здійснили співробітники Головної військової прокуратури Генпрокуратури, Державного бюро розслідувань (ДБР) і Служби безпеки України (СБУ).

Як уточнює прес-служба ДБР, співробітників СБУ та двох цивільних осіб затримали під час отримання другої частини траншу в сумі $10 тис. першу частину в розмірі $40 тис. підозрювані отримали раніше.

Затриманим готується повідомлення про підозру у вимаганні, вчиненому організованою групою осіб (ч.4 ст.189 Кримінального кодексу України), їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на 7-12 років із конфіскацією майна.

У СБУ уточнюють, що зловмисники вимагали велику суму грошей у громадянина України, вихідця однієї з країн Середньої Азії, обіцяючи сприяти в невжитті заходів із депортації з України його близької родички, яка перебуває в міжнародному розшуку. Для проведення операції зловмисники залучили двох посередників. Під час низки санкціонованих слідчих дій за місцем проживання і роботи фігурантів справи співробітники СБУ вилучили речові докази протиправної діяльності.

"Дії наших військовослужбовців є неприпустимими й ганебними для офіцера спецслужби країни, яка воює. Ми сприятимемо прозорому слідству, і служба надаватиме йому повну підтримку", - зазначив глава СБУ Василь Грицак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА