18:18 05.03.2019

Солом'янський райсуд Києва 13 березня проведе підготовче засідання в "справі Савченко-Рубана" - адвокат

2 хв читати
Солом'янський райсуд Києва 13 березня проведе підготовче засідання в "справі Савченко-Рубана" - адвокат

Підготовче засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, заплановано на 13 березня.

"13.03.19 о 14:00 Солом'янський районний суд м. Києва в складі суддів: Агафонова Педенка, Курова розпочне (можливо) проводити підготовче засідання у справі Надії Савченко та Володимир Рубана", - написав адвокат В.Рубана Валентин Рибін на Facebook-сторінці у вівторок.

Як повідомлялося, 11 лютого колегія Верховного Cуду прийняла рішення про розгляд "справи Савченко-Рубана" в Чернігівському районному суді Чернігівської області.

14 лютого Чернігівський райсуд задовольнив заяву адвокатів Н.Савченко про відвід суддів. У зв'язку з відсутністю можливості зібрати новий склад суду справу "Савченко-Рубана" було направлено до Чернігівського апеляційного суду для визначення підсудності. 15 лютого Чернігівський апеляційний суд перенаправив питання про підсудність справи до Верховного Суду.

Прокуратура клопотала про те, щоб справа слухалася в суді на території Харківської області, яка межує з Донецькою областю, де відбувалися події, що інкримінують підозрюваним.

25 лютого Верховний Суд прийняв рішення, згідно з яким "справу Савченко-Рубана" розглядатимуть у Солом'янському районному суді Києва.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці теракту із застосуванням зброї та вчинення вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей.

За версією слідства, В.Рубан планував "із використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх вбивства".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО України ідентифікувало російських військовослужбовців, які обстрілюють Україну "Кинджалами"

Росіяни здійснили 52 обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей

Фінал "Євробачення-2024" відбудеться в суботу, Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2

Росіяни за добу 11 разів обстріляли Донецьку область - голова ОВА

За добу на Харківщині троє загиблих і шестеро постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

За добу з Харківської області евакуйовано 1775 осіб - голова ОВА

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА