15:41 26.02.2019

Лауреат премії "Оксар", режисер фільму "Рома" Куарон долучився до заклику звільнити Сенцова

1 хв читати
Лауреат премії "Оксар", режисер фільму "Рома" Куарон долучився до заклику звільнити Сенцова

Мексиканський режисер Альфонсо Куарон (Alfonso Cuarón), що став у 2019 році лауреатом премії "Оскар" за фільм "Рома", приєднався до заклику звільнити утримуваного в РФ українського режисера Олега Сенцова.

"Лауреат "Оскара" Альфонсо Куарон минулого вечора приєднався до нашого заклику звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова", - повідомляється на сторінці неурядової організації "PEN America" в соцмережі Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його обвинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства. О.Сенцов вину не визнав, усі обвинувачення заперечує.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, "утримуваних у РФ". Під час голодування медичний персонал колонії підтримував його життя поживними сумішами. О.Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу початку примусового годування. При цьому режисер вважає, що мету голодування досягнуто.

26 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", що у О.Сенцова внаслідок голодування виявлено "органічне ураження" серця, печінки і нирок. У листопаді уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сакс повідомляв, що стан здоров'я О.Сенцова задовільний, але наразі не дозволяє виписати його з медчастини виправної колонії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

ППО знищила ворожий БПЛА у Дніпропетровській області - голова ОВА

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

Зеленський у День матері подякував українкам за їхню важку працю, доброту й надзвичайну мужність у складний для країни час

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА