17:15 01.02.2019

Ар'єв підтримує звільнення Аласанії, але "момент обрано дуже невдалий"

2 хв читати
Ар'єв підтримує звільнення Аласанії, але "момент обрано дуже невдалий"

Народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв заявив, що Зурабі Аласанія на посаді голови правління Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) даремно витратив гроші платників податків, не створивши рейтингових продуктів, однак зазначив, що час для його звільнення наглядова рада НСТУ обрала невдалий.

"Якби програми суспільного мовника мали суспільний інтерес і резонанс, можна було би когось підозрювати у прагненні захопити контроль. Наразі, як показували ТБ-рейтинги, за сотні мільйонів народних гривень було зроблено велике ніщо. Тому я не здивувався, що той самий склад наглядової ради, який керівника призначив, звільнив його за це ніщо", - написав В.Ар'єв на своїй сторінці у соцмережі Facebook у п'ятницю.

Однак, на думку парламентаря, момент для звільнення З.Аласанія "було обрано невдалий.

"Момент було обрано дуже невдалий: треба було або раніше, або вже після всіх (виборчі - ІФ) гонок 2019 року. Тому що єдине, що створено нині, - привід для скандалу навколо порожнечі", - заявив В.Ар'єв.

Нардеп висловив сподівання, що наглядова рада НСТУ "коли-небудь зможе поставити керувати Громадським мовленням людину незалежну та неупереджену, але професійну". "Щоб суспільство звернуло увагу на свого мовника", - написав він.

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ в четвер дев'ятьма голосами з 12 підтримала розірвання контракту з З.Аласанія, про що повідомила член наглядової ради Світлана Остапа. Народний депутат фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм підтвердив цю інформацію, зазначивши, що "причини поки що не відомі, юридична обґрунтованість - також".

З.Аласанія заявив, що питання його відставки в порядку денному наглядової ради не стояло, і причини такого рішення йому невідомі. За його словами, під час ухвалення цього рішення було "порушено всі процедури" і через це після оприлюднення причин "судова боротьба можлива і навіть обов'язкова".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА