19:38 29.01.2019

Денісова просить міжнародні правозахисні організації допомогти в наданні термінової медичної допомоги Грибу, якого утримують у СІЗО РФ: "Він на межі життя і смерті"

2 хв читати
Денісова просить міжнародні правозахисні організації допомогти в наданні термінової медичної допомоги Грибу, якого утримують у СІЗО РФ: "Він на межі життя і смерті"

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що стан здоров'я незаконно утримуваного з політичних мотивів у СІЗО в Ростовській області Росії громадянина України Павла Гриба "надкритичний" і просить керівників низки міжнародних правозахисних організацій посприяти в якнайшвидшому наданні йому медичної допомоги.

"Громадянин України Павло Гриб, який перебуває в російських застінках, перебуває на межі життя і смерті!!! 20-річний політв'язень потребує негайної операції на серці, адже стан його здоров'я надкритичний. У результаті обстежень лікарями діагностовано низку серйозних хвороб", - написала Л.Денісова в своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

За її словами, П.Гриба не забезпечують повноцінним медикаментозним лікуванням і це сприяє загостренню наявних хвороб. Також, негативний вплив на стан здоров'я ув'язненого українця чинять умови утримання, стресові ситуації і неповноцінне харчування.

"Звертаюся до голови Комітету проти тортур Організації об'єднаних націй Єнса Модвіга, до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, віце-президента Міжнародного комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньє, до голови делегації МКЧХ в Україні Алана Ешліманна, голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіони Фрейзер, і прошу сприяти наданню П.Грибу негайної медичної допомоги", - написала Л.Денисова.

Також вона звернулася до дипломатичних представників, які перебувають у Ростові-на-Дону, з проханням вжити всіх можливих заходів для здійснення неупередженого та об'єктивного моніторингу дотримання прав і свобод політв'язня.

"Прошу бути присутнім під час судових засідань у справі щодо ув'язненого громадянина України Павла Гриба", - написала український омбудсмен.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року колишній співробітник Держприкордонслужби України І.Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі.

Пізніше МЗС України заявив, що отримав підтвердження про перебування в Краснодарі (РФ) громадянина України П.Гриба, який зник у Білорусі.

Справу П.Гриба було передано для розгляду до Північно-Кавказького окружного військового суду, його було етаповано до Ростова-на-Дону.

7 листопада 2018 Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив до 24 квітня 2019 року арешт П.Грибу.

У грудні ЄСПЛ закликав Росію надати інформацію про стан здоров'я П.Гриба до 2 січня 2019 року.

21 січня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до президента Європейського комітету з питань запобігання катуванням Миколи Гнатовського з проханням втрутитися в ситуацію з П.Грибом, який потребує термінової медичної допомоги. За її словами, у 20-річного Павла діагностовано низку серйозних захворювань, і він потребує термінової медичної допомоги.

Вона також повідомила, що співробітники правоохоронних органів РФ побили П.Гриба ще під час затримання, вимагали визнання провини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА