17:42 18.01.2019

У редакції херсонської газети стріляли та розпилили сльозогінний газ

2 хв читати
У редакції херсонської газети стріляли та розпилили сльозогінний газ

У херсонському прес-клубі "Новий день", розташованому в редакції однойменної газети, у п'ятницю вдень під час прес-конференції було розпилено сльозогінний газ і застосовано зброю. За попередніми даними, від наслідків розпорошеного газу постраждала одна з учасниць конфлікту.

"У прес-клубі "Новий день" відбувалася прес-конференція представників фірми-пасажироперевізника з Одеси. Між ними та жителями Херсона, які прийшли на захід, стався конфлікт. Під час конфлікту було застосовано сльозогінний газ, також стріляли з коридору всередину приміщення", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі поліції Херсонської області.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.196 Кримінального кодексу України (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї).

Відповідаючи на запитання про те, чи є постраждалі внаслідок інциденту, в поліції сказали: "Наразі попередньо є інформація про те, що одна з учасниць конфлікту отримала опіки очей через сльозогінний газ".

Причини й обставини конфлікту з’ясовуються в ході слідчих заходів. "Учасники конфлікту з обох сторін наразі перебувають у поліції для надання свідчень", - додали в поліції.

Місцеве видання "Південна інформаційна компанія" повідомляє, що інцидент трапився за участю "проросійського активіста Херсона Кирила Стремоусова та його людей".

На сайті організації "Інститут масової інформації" уточнюється, що голова обласної організації Соціалістичної партії К.Стремоусов був серед тих, хто розпилив газ, однак на прес-конференції назвався журналістом. Згодом його затримали правоохоронці.

Унаслідок розпилення газу дістала опік очей журналістка "Нового дня" Олена Нечипуренко. "Я отримала опік. Швидка була, надавала допомогу тим, хто цього потребував", - розповіла вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

Членство в НАТО є життєво важливим для української державності - Порошенко

У Броварах Київської області прогримів вибух, попередньо, постраждало двоє людей

ПРИЛІТ У ПЕРЕДМІСТІ ХАРКОВА - ТЕРЕХОВ

У ХАРКОВІ БУЛО ЧУТИ ВИБУХ - МЕР ТЕРЕХОВ

Армія РФ за добу завдала семи ракетних і 74 авіаційних ударів, обстріляла понад 120 населених пунктів України

У Німеччині обговорюють залучення ППО НАТО для захисту неба над західними областями України

За добу відбулося 108 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 28 атак ворога, на авдіївському - понад 20

Генштаб ЗС України: Сили оборони за добу знищили три РЛС і чотири локації противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА