08:19 02.01.2019

Болсонару офіційно вступив на посаду президента Бразилії

2 хв читати
Болсонару офіційно вступив на посаду президента Бразилії

Жаір Болсонару, обраний президентом Бразилії в жовтні 2018 року за підсумками другого туру виборів, у вівторок офіційно вступив на посаду глави держави, повідомляє бразильське ТБ.

Поблизу палацу Планалту - офіційної резиденції президента - зібралися тисячі прихильників Ж.Болсонару. Вони тримали в руках прапори Бразилії.

Сам Ж.Болсонару разом з дружиною Мішель прибули на церемонію в автомобілі Rolls-Royce в супроводі автоколони, поліцейських на конях і співробітників служби безпеки, які йшли за автомобілем пішки.

Заходи безпеки в столиці Бразилії в день інавгурації були посилені на вимогу самого Ж.Болсонару, який зазнав нападу під час виборчої кампанії у вересні минулого року.

Термін мандата президента Бразилії становить чотири роки.

Ж.Болсонару став першим президентом країни, який дотримується ультраправих поглядів, після падіння військової диктатури в 1985 році. Він балотувався від ультраправої Соціал-ліберальної партії Бразилії.

Ж.Болсонару 63 роки. У політиці Ж.Болсонару опинився після падіння військового режиму, за часів якого він був військовослужбовцем. Протягом 27 років політичної кар'єри він дев'ять разів міняв партії і сім разів обирався депутатом Нацконгресу країни.

Його основне послання виборцям полягало в тому, що Бразилії потрібна "залізна рука", якою він готовий стати, щоб позбавити країну від корупції і бюрократії, насильства, злиднів та інших проблем, в яких загрузла держава.

Він також відомий в Бразилії безкомпромісними висловлюваннями на адресу релігійних і сексуальних меншин, прихильників лівих партій і жінок. Окрім того, він неодноразово з симпатією висловлювався про роки диктатури. Практично третина його кабінету міністрів є колишніми військовослужбовцями.

Крім того, Ж.Болсонару заявив про намір наслідувати приклад США і вийти з Паризької кліматичної угоди 2015 року, а також перенести посольство країни в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА