20:37 28.12.2018

Держприкордонслужба продовжує контролювати в'їзд в Україну громадян РФ, уточнюючи мету візиту

2 хв читати
Держприкордонслужба продовжує контролювати в'їзд в Україну громадян РФ, уточнюючи мету візиту

Українські прикордонники після завершення дії воєнного стану в Україні продовжують приділяти особливу увагу громадянам Російської Федерації, котрі в'їжджають до країни, заявив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян у коментарі інтернет-виданню "Гордон" у п'ятницю.

"Воєнний стан не продовжили - отже, загроза вторгнення російських військ знизилася. Проте питання безпеки на кордоні все ще актуальне. Тому ми продовжуємо охороняти кордон у посиленому режимі. Використовуючи досвід воєнного стану, здійснюємо підвищений контроль в'їзду іноземців в Україну. Особливу увагу ми приділяємо громадянам 70 країн із переліку міграційного ризику, які в'їжджають в Україну. Росія тут на першому місці. Заборону на в'їзд чоловікам з РФ знято. Але Держприкордонслужба продовжує здійснювати контроль другої лінії з усіма громадянами Росії, уточнюючи мету їхнього візиту в Україну. Після цього приймається рішення про доцільність їх в'їзду до нашої країни", - сказав він у коментарі інтернет-виданню "Гордон" у п'ятницю.

Спікер Держприкордонслужби України наголосив, що громадянам РФ, крім закордонного паспорта, можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету візиту в Україну.

"Наприклад, якщо людина їде в Україну для участі в якихось культурних або спортивних заходах і ніколи не порушувала українське законодавство при в'їзді в окупований Крим, то ми приймаємо позитивне рішення. Законодавство не змінювалося ні до воєнного стану, ні після нього. Підставою для в'їзду в Україну для росіян є закордонний паспорт громадянина РФ. Але з урахуванням загроз, що існують з боку Росії, наші прикордонники можуть здійснювати контроль другої лінії, щоб з'ясовувати всі подробиці й обставини. Тому людині можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету її візиту", - зазначив О.Слободян.

Пізніше на своїй сторінці в соцмережі Facebook він уточнив, що Державна прикордонна служба приділяє увагу не тільки чоловікам-росіянам, які мають намір в'їхати в Україну, а й жінкам.

"Для внесення ясності в питання контролю за в'їздом іноземців після зняття воєнного стану повідомляю, що Державна прикордонна служба продовжує здійснювати посилені заходи контролю за в'їздом іноземців на територію України. Звісно, в епіцентрі нашої уваги - громадяни РФ - повні сил чоловіки, які можуть брати участь у дестабілізуючих антиукраїнських заходах. Однак прикордонний контроль другої лінії також проходять жінки, адже й вони можуть працювати за завданнями спецслужб РФ", - написав О.Слободян у п'ятницю ввечері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА