21:55 21.12.2018

Сенцов не має наміру працювати в російській колонії

2 хв читати
Сенцов не має наміру працювати в російській колонії

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов не збирається працювати в російській колонії, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

"Він не збирається працювати і не бажає бути причетним до будь-якого виробництва. Може він і може залучатися до праці, але це поняття відносне: легка, важка. Може це праця в бібліотеці", - цитує в п'ятницю видання Крим реалії адвоката О.Сенцова.

Також Д.Дінзе сказав, що не може "ні підтвердити, ні спростувати" інформацію про виписку О.Сенцова з медичної частини виправної колонії в Лабитнангі.

"Зараз я не можу ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Я буду у нього тільки в середині січня і дізнаюся про це вже безпосередньо на місці", - заявив Д.Дінзе.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного угруповання. О.Сенцов вину не визнав, усі звинувачення заперечує.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, "утримуваних в РФ". Під час голодування медичний персонал колонії підтримував його життя поживними сумішами.

О.Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу початку примусового годування. При цьому режисер вважає, що мети голодування досягнуто.

26 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив в ефірі радіостанції "Ехо Москви", що у О.Сенцова в результаті голодовки виявлено "органічне ураження "серця, печінки і нирок".

Здоров'я залишає бажати кращого, принаймні, ті органічні зміни, які у нього були, можливо, пройдуть. Поки 100% прогнози дати ніхто не може з приводу його здоров'я. Лікування триває, і коли закінчиться, невідомо", - заявив Д.Дінзе.

Зі свого боку правозахисниця Тетяна Щур повідомила, що О.Сенцову три тижні не видають посилку з теплими речами і продуктами харчування, повідомлення про яку прийшло в колонію в Лабитнангі в кінці листопада.

У листопаді уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сакс повідомляв, що стан здоров'я О.Сенцова задовільний, але поки не дозволяє виписати його з медчастини виправної колонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Буенос-Айресі зіткнулися два поїзди, постраждало близько 60 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА