13:41 16.12.2018

Загиблий під час аварії Су-27 на Житомирщині льотчик добре знав машину і виконував вправи на пілотаж у складних метеоумовах

2 хв читати
Загиблий під час аварії Су-27 на Житомирщині льотчик добре знав машину і виконував вправи на пілотаж у складних метеоумовах

Минулої суботи, 15 грудня, на Житомирщині в районі проведення польотів армійської авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувалися за встановленого мінімумі погоди і льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах, повідомляють у прес-центрі Командування Повітряних сил Збройних сил України.

"Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсом бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання. Літак розбився, коли заходив на посадку між дальнім і переднім приводом аеродрому Озерне", - йдеться в оприлюдненому на сторінці прес-центру Командування ПС ЗСУ в соцмережі Фейсбук в неділю вдень повідомленні.

В інформації зазначається, що розбився Су-27 з бортовим номером "55" 1987 року випуску, що "є одним із найновіших літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних Сил ЗС України".

У 2016 році даний літальний апарат пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Зокрема авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП Луцький ремонтний завод "Мотор" 8 квітня 2016 р.

"Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин. Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину", - додають у прес-центрі Командування ЗС.

Наразі всі обставини події з'ясовуються. На місці катастрофи працює широке коло профільних фахівців Повітряних сил ЗС України, Державне бюро розслідувань, правоохоронні органи.

Як повідомлялося, в суботу, 15 грудня, під час заходження на посадку за 2 км від аеродрому Озерне Житомирської області розбився військовий літак-винищувач Су-27, бортовий номер 55, приписаний до в/ч 1435.

Під час аварії багатоцільового винищувача загинув військовий льотчик першого класу, майор Олександр Фоменко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА