12:41 10.12.2018

У Харківській області запобігли замовному вбивству фермера

2 хв читати

Слідчі прокуратури Харківської області спільно зі співробітниками облуправління Служби безпеки України запобігли замовному вбивству 51-річного фермера в Зміївському районі, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"За даними слідства, організатором злочину виявився знайомий потерпілого... Чоловікові оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 15 п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (організація викрадення людини, організація замаху на умисне вбивство на замовлення з корисливих мотивів)", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний і потерпілий мали тривалі приятельські і бізнес-відносини, але часто сварилися через гроші. 42-річний підозрюваний співпрацював із фірмою потерпілого, тому добре знав про заможність свого бізнес-партнера.

Після чергової сварки на ґрунті боргів та фінансових зобов'язань підозрюваний вирішив викрасти друга, а після того, як жертва перепише на нього свої активи, – убити. Для цього він через знайомих підшукав кілера, якому запропонував викрасти фермера. У переговорах з виконавцем чоловік обговорював методи залякування та катування жертви, зокрема паяльником. У разі, якщо катування не дадуть бажаного результату, замовник хотів убити родину фермера. Також замовник наполягав на тому, що викрадений "не повинен вийти живим".

Підозрюваний обіцяв добре заплатити виконавцю, як тільки активи фермера перейдуть до нього. За даними досудового слідства, лише на вирішення організаційних питань у справі він дав близько 30 тис. грн.

Під час спецоперації оперативники імітували викрадення фермера. Виконавець повідомив, де перебуває потерпілий. Замовник приїхав до винайманого будинку, щоб особисто вимагати гроші у підприємця. Там його і затримали на гарячому.

Зараз на вимогу прокуратури суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ЗСУ другу добу ведуть контрударні дії в семи прикордонних селах із РФ - ОСУВ "Хортиця"

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

На Харківщині сили розвідки та оборони застосовують необхідні заходи - ГУР МО

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА