18:28 15.11.2018

Україна заарештувала і ввела санкції на 15 суден

2 хв читати
Україна заарештувала і ввела санкції на 15 суден

Україна заарештувала або ввела інші обмеження щодо 15 іноземних суден, які заходили в закриті порти анексованого РФ Криму, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олега Слободяна.

"Якщо вони (суду - ІФ) потрапляють в нашу морську економічну зону або заходять в українські порти, ми вживаємо заходів, щоб обмежити їх подальше переміщення. Уже на 15 судів накладено арешт або інші обмеження. Це все судна, які порушили законодавство України, відвідуючи порти Криму ", - сказав О.Слободян в ефірі "Радіо Крим.Реалії".

Представник Держприкордонслужби України зазначив, що в порти анексованого Криму зайшли понад 940 іноземних суден, і значну частину з них становлять російські судна, які обслуговують закриті порти.

"Іноземних суден, що заходять у порти Криму, не так багато, тому що діють санкції. Судновласники хвилюються за свою репутацію - не поспішають приймати запрошення від місцевої окупаційної влади", - зазначив О.Слободян.

Як повідомлялося, морські порти, розташовані на території АРК (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта) закриті розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.04.2014 № 578-р "Деякі питання функціонування морського і річкового транспорту" і відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р № 255 "Про закриття морських портів".

На початку листопада Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомило, що в порти анексованого Криму з 1 по 31 жовтня зафіксовано заходи 20 танкерів і вантажних суден-порушників. 19 судів були під прапором РФ, один - під прапором Сирії. Загалом ці судна здійснили 45 заходів у порти Севастополя та Керчі.

Крім того, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії та Керчі, використовуваних для стоянки, зафіксовано п'ять судів, серед яких чотири - під прапорами РФ, одне - під прапором Коморських островів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

Байден розпорядився виділити Україні $400 млн військової допомоги

США ВИДІЛЯТЬ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $400 МЛН - БІЛИЙ ДІМ

У Єлизаветівці на Донеччині під обстрілом загинули 2 мирні жителі, у Часовому Ярі 2 поранених

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

ТЦК мають приймати лікарняні, які виписали приватні клініки, за умови дотримання всіх вимог - юрист

США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн - ЗМІ

Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей - голова ОВА

Шмигаль на зустрічі з Чапутовою: Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА