08:15 15.11.2018

Журналісти Fox News підтримали позов CNN проти адміністрації Трампа

2 хв читати
Журналісти Fox News підтримали позов CNN проти адміністрації Трампа

Керівництво американського телеканалу Fox News назвало правильним рішення CNN подати позов проти президента США Дональда Трампа і низки співробітників його адміністрації в зв'язку з позбавленням кореспондента Джима Акости акредитації в Білому домі.

"Fox News підтримує CNN у законній спробі телеканалу повернути акредитацію в Білому домі своєму журналісту", - йдеться в заяві глави Fox News Джея Воллеса.

За його словами, "допуски Секретної служби США для роботи в Білому домі ніколи не повинні застосовуватися в якості зброї".

Він зазначив, що Fox News не може "закрити очі на ворожий тон" з боку президента США. Воллес також підкреслив, що виступає за свободу преси.

Fox News, на відміну від CNN, вважається телеканалом, який підтримує політиків-консерваторів, Республіканську партію США, а також самого Трампа - нинішній американський лідер неодноразово давав інтерв'ю саме Fox News.

Федеральний суд США в середу проводить слухання за позовом, поданим телеканалом CNN проти президента країни і низки високопоставлених співробітників адміністрації.

У свою чергу прес-секретар Білого дому Сара Сандерс відкинула обвинувачення з боку CNN, заявивши, що вони зроблені, щоб "привернути увагу" і пообіцяла "рішуче захищатися" проти цього позову.

Крім Трампа, відповідачами виступають прес-секретар президента Сара Сандерс, глава апарату Білого дому Джон Келлі, заступник глави апарату з комунікацій Білл Шайн, директор секретної служби Джозеф Кленсі, а також неназваний співробітник секретної служби, який забрав акредитацію в Акости.

Минулого тижня адміністрація прийняла рішення про відкликання в Акости допуску до Білого дому. Перед цим на прес-конференції після проміжних виборів у США Акоста поставив президенту кілька питань поспіль. В одному з них журналіст розкритикував позицію президента щодо каравану мігрантів, який просувається до США , на що Трамп попросив Акосту дозволити йому керувати країною. Потім Акоста спробував задати нові питання, але Трамп перервав його, а у журналіста забрали мікрофон. Трамп назвав Акосту "грубою, жахливою людиною".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА