12:59 13.10.2018

Поліція Києва готова до можливих провокацій на акціях 14 жовтня, але розраховує на розуміння і діалог – Крищенко

2 хв читати
Поліція Києва готова до можливих провокацій на акціях 14 жовтня, але розраховує на розуміння і діалог – Крищенко

Поліція м. Києва докладе всіх зусиль для недопущення провокацій під час проведення масових заходів у День захисника України 14 жовтня в столиці і просить учасників акцій утриматися від неправомірних дій.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, в день захисника України, 14 жовтня, в столиці відбудеться низка масових заходів до забезпечення правопорядку яких буде залучено близько 6 тис. співробітників поліції і Національної гвардії.

Як зазначив начальник столичного главку, зокрема, у заявці на проведення акції добровольчого руху ОУН зазначено, що під час акції планується пошкодити пам'ятник М.Ватутіну. "Ми проводимо зустрічі з керівником цього руху, роз'яснюємо чинне законодавство, щоб не допустити актів вандалізму", – сказав А.Крищенко.

Він пояснив, що цей пам'ятник не підпадає під дію закону про декомунізацію, оскільки являє собою могильне поховання.

"У нас там буде достатньо сил, будемо спілкуватися з цими людьми, щоб не допустити актів вандалізму. Передусім ми сподіваємося на діалог і розуміння", сказав керівник главку, наголосивши при цьому, що поліція реагуватиме належним чином на неправомірні дії.

Також А.Крищенко розповів, що вранці в неділю пройде молебень за Україну на Софійській площі, в якому, як очікується, візьме участь щонайменше 25-30 тис. осіб.

Після цього, за його словами, планується хресний хід, заявки на проведення якого подані від різних організацій, тому поки що складно сказати, яка кількість людей візьме участь у ньому. Керівник главку висловив надію на те, що цей захід пройде спокійно.

А.Крищенко додав, що основна масова хода, приурочена до Дня захисника, відбудеться увечері в неділю, заявка на її проведення подана партією "Національний корпус".

"У поліції достатньо сил і засобів, щоб забезпечити правопорядок на всіх масових заходах та не дати "гарячим головам" здійснити провокації, вигідні зовнішнім силам", – підсумував керівник поліції Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА