20:29 07.10.2018

Радник Ердогана пов'язав 15 саудівських громадян зі зникненням журналіста Washington Post

2 хв читати
Радник Ердогана пов'язав 15 саудівських громадян зі зникненням журналіста Washington Post

Радник президента Туреччини Реджепа Ердогана Ясін Актай заявив, що до зникнення і можливого вбивства журналіста Джамаля Хашкаджі з Саудівської Аравії, "швидше за все", причетні 15 громадян Саудівської Аравії. Про це він сказав в інтерв'ю Reuters.

Актай вважає, що журналіст, який пропав шість днів тому, був убитий в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. Також він зазначив, що заява представників цього королівства про те, що в дипломатичному відомстві немає камер, виглядала "нещирою".

Хашкаджі писав для газети The Washington Post і виступав з критикою саудівської влади. З ним втратили контакт друзі і близькі 2 жовтня, коли журналіст був у консульстві королівства в Туреччині. Його чекали на виході, але він так і не з'явився після закриття дипмісії.

Джерела Reuters і The Washington Post повідомляли, що в турецькій поліції є версія вбивства Хашкаджі саме в консульстві. Співрозмовник агентства зазначив, що тіло Хашкаджі потім було вивезено з цієї будівлі. Джерела додали, що вбивство журналіста було навмисним.

За даними The Washington Post, в злочині замішана група з 15 осіб, які прибули до Туреччини з Саудівської Аравії. Також турецькі поліцейські вважають, що вбивство було спланованим.

Саудівський принц Мухаммед бен Сальман заявив, що готовий дозволити владі Туреччини провести обшук в консульстві королівства. Про це він сказав 5 жовтня в інтерв'ю агентству Bloomberg. "Якщо вони попросять, звичайно, ми дозволимо. Нам нема чого приховувати", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА