14:07 25.09.2018

У НАБУ заявляють про затягування розгляду їхніх справ у судах і виступають за якнайшвидший запуск ВАКС

1 хв читати
У НАБУ заявляють про затягування розгляду їхніх справ у судах і виступають за якнайшвидший запуск ВАКС

 У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявляють, що в судах затягується розгляд розслідуваних НАБУ кримінальних проваджень, і наголошують, що стосовно третини справ ще не відбулися підготовчі засідання.

"З-поміж 155 кримінальних проваджень, в яких детективи НАБУ завершили досудове розслідування, а прокурори САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - ІФ) скерували обвинувальний акт до суду, у 49 провадженнях навіть не відбулося підготовче засідання, на якому справу мають призначити до розгляду по суті", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті НАБУ.

За інформацією відомства, зі 155 кримінальних проваджень НАБУ і САП лише у 33 є судові рішення, а вирок, пов'язаний з позбавленням волі, є у двох провадженнях.

"Часто затягування розгляду обумовлене об'єктивними причинами: брак суддів, надмірна завантаженість, неможливість сформувати колегію через відсутність професійного досвіду у членів колегії тощо", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Водночас у бюро наголошують, що за відсутності вироків у справах стосовно топ-корупції в дохід держави неможливо стягнути заарештовані під час розслідування гроші та майно.

"Саме тому Національне бюро наголошує на якнайшвидшому початку роботи Вищого антикорупційного суду (ВАКС), який зможе поставити крапку в розслідуваннях НАБУ і САП", - заявляє НАБУ.

Раніше в ефірі одного з українських телеканалів генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про відсутність результатів у роботі НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА