13:28 17.09.2018

Турчинов назвав черговим фейком заяву Міноборони РФ про "український слід" у катастрофі МН-17

2 хв читати
Турчинов назвав черговим фейком заяву Міноборони РФ про "український слід" у катастрофі МН-17

Секретар Ради безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов заявляє про неправдивість заяви російської сторони щодо того, що ракета, з якої в 2014 році над Донбасом було збито пасажирський "Боїнг" Малазійських авіаліній, нібито має українське походження.

"Заява Російської Федерації про нібито український слід ракети, яка збила МН-17 - це черговий невдалий фейк Кремля для того, щоб прикрити свій злочин, яке вже доведено як офіційним слідством, так і незалежними експертними групами", - сказав О.Турчинов агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок у Києві, коментуючи заяву Міноборони РФ.

Пізніше цього ж дня прес-служба РНБО України оприлюднила коментар О.Турчинова, в якому секретар Ради наголошує, що російському військово-політичному керівництву не вдасться сховатися від відповідальності за збитий "Боїнг".

"На моїй пам'яті це, мабуть, дев'ята або десята версія, яку намагаються нав'язати світовій громадськості російські військові і політики, щоб приховати свою причетність до цього страшного злочину", - цитує прес-служба РНБО слова О.Турчинова.

Він нагадав, що раніше в РФ заявляли про іспанського диспетчера, який нібито бачив на радарі український штурмовик, що наближається до "Боїнгу", і випущені ракети "повітря-повітря", і про так званого колишнього військового, якого нібито було збито на аеродромі, звідки злітав український винищувач, щоб збити "Боїнг". "І багато іншої брехні", - зазначив секретар РНБО України.

"Ці брудні фантазії, брудні фейки мають лише одну мету - приховати справжніх злочинців. Але те, що справжні злочинці - російські військове, і політичне керівництво, - то вже доведено як офіційним розслідуванням, так і незалежними експертами", - підсумував він.

Раніше в понеділок начальник Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ Микола Паршин заявив, що ракета зенітно-ракетного комплексу "Бук", якою було збито в 2014 р малайзійський "Боїнг" рейсу MH17, була вироблена в підмосковному Долгопрудном у 1986 р і відправлена до України, звідки більше не поверталася до Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА