08:32 09.09.2018

У Сумській області спіймали хакера, який створював і продавав віруси

1 хв читати

У Сумській області кіберполіція викрила 19-річного жителя м.Кривий Ріг в створенні і розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення, повідомила прес-служба міністерства внутрішніх справ України.

"Зловмисник створив шкідливе програмне забезпечення, яке потрапляючи в комп'ютер потерпілого, викрадало паролі і логіни інтернет-банкінгу та облікових записів в соціальних мережах. Крім того, розроблена хакером програма надавала доступ до веб-камер ураженого комп'ютера, в результаті чого зловмисники могли стежити за власником техніки", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку правоохоронці встановили, що хакер самостійно розробляв ШПЗ (шкідливе програмне забезпечення) з метою збуту іншим особам. Оплату отримував на електронний гаманець російської платіжної системи, після чого перекладав на особистий рахунок одного з українських банків.

Крім того, в його будинку поліцейські виявили підроблені посвідчення співробітника МВС і дитини-сироти, а також перероблений пістолет без будь-яких дозвільних документів.

Триває досудове розслідування у рамках розпочатого кримінального провадження у ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА