15:08 23.08.2018

Хуг нарікає, що домовленості про режим припинення вогню на Донбасі мають дуже нетривалий ефект

1 хв читати

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Хуг відзначає зменшення кількості обстрілів і жертв серед мирного населення після чергових домовленостей щодо білоруського режиму припинення вогню на Донбасі, однак наголошує на нетривалості такого ефекту.

"Учора в Мінську вкотре підтвердили відданість припиненню вогню. Цього року це вже четверте таке підтвердження. А загалом прихильність дотриманню режиму припинення вогню, про яке сторони домовилися ще в 2014 році, підтверджували вже 13 раз", - повідомив А.Хуг на брифінгу в четвер у Києві.

Він зазначив, що відразу після чергових домовленостей про перемир'я спостерігається суттєве зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, і, відповідно, зменшення кількості жертв серед цивільного населення. "Однак насправді такий ефект дуже нетривалий, ситуація залишається непередбачуваною", - додав А.Хуг.

Перший заступник голови СММ ОБСЄ наголосив, що через деякий час після домовленості про перемир'я рівень порушень повертається до колишніх показників.

"І коли нові зобов'язання втрачають свою силу, ми залишаємося з ще більшою кількістю... зруйнованих будинків і втрачених життів", - додав А.Хуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА