19:05 21.08.2018

Верховний суд відмовив у відкритті провадження щодо оскарження НАБУ догани Холодницькому

2 хв читати
Верховний суд відмовив у відкритті провадження щодо оскарження НАБУ догани Холодницькому

 Верховний Суд України відмовив у відкритті провадження у справі за позовом Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про скасування рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) про накладення дисциплінарного стягнення на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького.

"21 серпня 2018 року Верховний суд у складі Касаційного адміністративного суду прийняв рішення, яким відмовив у відкритті провадження у справі за позовом Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (далі - КДКП) про визнання протиправним та скасування рішення про накладення дисциплінарного стягнення на Холодницького Н.І.", - повідомляє у вівторок ввечері прес-служба Верховного Суду на сторінці в соцмережі Facebook.

У рішенні суду зазначено, що в судовому порядку підлягають оскарженню ті рішення КДКП, які прийняті за результатами дисциплінарного провадження, і право на таке оскарження має лише прокурор як суб'єкт цього дисциплінарного провадження, діяльність якого оскаржується.

"Особи, за дисциплінарною скаргою яких КДКП приймає рішення в установленому законом України від 14 жовтня 2014 року № тисяча шістсот дев'яносто сім-VII" Про прокуратуру "(далі - закон №1697-VII) порядку, не є суб'єктами дисциплінарного провадження та не наділені правом на оскарження в судовому порядку рішень КДКП як за результатами дисциплінарного провадження, так і за результатами вирішення питання про його відкриття", - йдеться в повідомленні.

Суд зазначив, що в розумінні норм закону №1697-VII скаржник (НАБУ) у разі незгоди з рішенням КДКП, прийнятим за наслідками розгляду його скарги, може за наявності дозволу КДКП оскаржити таке рішення лише у Вищій раді правосуддя. З цього випливає висновок, що НАБУ як особа, яка подала скаргу в КДКП, не має права на оскарження рішення, прийнятого КДКП за результатами розгляду такої скарги.

"Таке рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку у Великій палаті Верховного суду", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, 26 липня 2018 року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) рекомендувала винести догану і не звільняти керівника САП Н.Холодницького із займаної посади за скоєний дисциплінарний проступок.

У свою чергу, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник констатував, що рішення КДКП не звільняти керівника САП, а винести йому дисциплінарне стягнення буде складно оскаржити, але НАБУ "не обмежиться цим і буде рухатися далі".

16 серпня ЗМІ повідомили, що НАБУ оскаржило у Верховному суді догану Н.Холодницькому.

Водночас, як повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган інтернет-виданню "Українська правда, генпрокурор 16 серпня підписав наказ про догану керівнику Н.Холодницькому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА