11:46 16.08.2018

Затверджено профстандарт вчителя початкових класів - Міносвіти

1 хв читати
Затверджено профстандарт вчителя початкових класів - Міносвіти

Міністерство освіти і науки України інформує про затвердження професійного стандарту вчителя початкових класів.

"Професійний стандарт учителя початкових класів став першим профстандартом в Україні, який затвердили на національному рівні. Його розробило МОН спільно з представниками освітянської спільноти та педагогічними вузами", - йдеться в повідомленні прес-служби освітнього відомства.

Зокрема, зазначається, що Міністерство соціальної політики затвердило стандарт "Учитель початкових класів закладу загальної середньої освіти", оприлюднивши його у відповідному реєстрі.

У документі чітко виписана загальна інформація про стандарт, навчання та професійний розвиток учителя.

Також у стандарті прописано конкретний перелік функцій учителя: планування і здійснення освітнього процесу; забезпечення та підтримка навчання, виховання та розвиток учнів у освітньому середовищі та сім'ї; створення освітнього середовища; рефлексія та професійний саморозвиток; здійснення педагогічних досліджень.

Стандарт також передбачає такі функції, як надання допомоги колегам із питань навчання, розвитку, виховання та соціалізації учнів початкових класів; узагальнення власного педагогічного досвіду та його презентація педагогічній громадськості; оцінка результатів роботи вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти.

Також для кожної функції конкретизовано професійні компетентності, знання, вміння та навички, якими має володіти педагог. Зазначено також інформацію про предмети та засоби праці вчителя.

"Стандарт може використовуватися для оцінки кваліфікації вчителя під час його прийому на роботу, атестації або сертифікації, присвоєння категорії тощо", - зазначають у міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

СБУ затримала блогерів, які знімали провокаційні стрими про ЗСУ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА