20:10 31.07.2018

Джемаль знімав у ЦАР документальний фільм спільно зі структурою Ходорковського

2 хв читати

Журналіст Орхан Джемаль, режисер Олександр Расторгуєв і оператор Кирило Радченко прибули до Центральноафриканської республіки 28 липня для зйомок документального фільму спільно з "Центром управління розслідуваннями" Михайла Ходорковського, повідомила заступник керівника Центру управління розслідуваннями (ЦУР) Анастасія Горшкова.

"Можу підтвердити, що вони робили спільно з нами документальний фільм. Вони прилетіли в суботу в Бангі (столиця ЦАР - ІФ), позавчора за планом виходили на зв'язок, ми ввечері листувалися, мали їхати в інше місце і вийти на зв'язок сьогодні ввечері", - сказала А.Горшкова у вівторок "Інтерфаксу".

Вона зазначила, що в ЦУР дізналися про загибель журналістів зі ЗМІ, підтвердити цю інформацію поки не вдалося. "На зв'язок вони не виходять, усе вказує на те, що так, це дійсно вони", - додала А.Горшкова.

М.Ходорковський у "Твіттері" повідомив, що займається перевіркою цієї інформації. "Сподіваюся на диво", - написав колишній глава ЮКОСа.

Раніше у вівторок головний редактор "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов повідомив "Інтерфаксу", що журналіст Орхан Джемаль загинув в ЦАР, де разом з режисером-документалістом Олександром Расторгуєвим знімав фільм про приватні військові компанії. Обізнане джерело повідомило агентству, що ще одним загиблим, імовірно є оператор Кирило Радченко. "Інтерфакс" не має в своєму розпорядженні офіційного підтвердження цієї інформації.

Представник МЗС РФ Марія Захарова раніше повідомила, що посольство РФ в ЦАР перебуває в контакті з місцевою владою для прояснення громадянства виявлених в африканській країні трьох загиблих, які, ймовірно, є російськими громадянами. "За попередньою інформацією, отриманою від місцевої влади, в ЦАР знайдені тіла трьох людей, імовірно росіян", - сказала М. Захарова "Інтерфаксу".

Джерело в поліції ЦАР повідомило "Інтерфаксу", що метою вбивства трьох осіб, імовірно росіян, був грабіж. "За попередніми даними, вбивство було скоєно з метою пограбування", - сказав співрозмовник агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА