10:27 25.07.2018

Прокуратура клопотатиме про арешт водія "Хаммера", що збив на смерть дитину в Києві

2 хв читати
Прокуратура клопотатиме про арешт водія "Хаммера", що збив на смерть дитину в Києві

Водію позашляховика Hummer, що збив увечері у вівторок на пішохідному переході дівчинку, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України, повідомив начальник Головного управління Національної поліції м. Києва Андрій Крищенко.

"Водія було затримано, йому вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 286 КК. Слідчий його затримав за ст. 208 КПК, буде підготовлено подання до суду щодо обрання запобіжного заходу... Слідчі дії тривають, у нього відібрано біологічні зразки для проведення експертизи на встановлення факту алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння", - сказав А.Крищенко в ефірі телеканалу "112.Україна" в середу вранці, уточнивши, що санкція відповідної статті КК передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі.

На запитання, чи намагався водій втекти і чинити опір співробітникам правоохоронних органів під час затримання, начальник столичної поліції відповів ствердно. "Він поїхав із місця події, але був затриманий незабаром, і це також враховуватиметься під час слідства та обрання запобіжного заходу", - розповів А.Крищенко.

Він також уточнив, що водій 1995 року народження. Збита ним дівчинка померла в кареті "швидкої допомоги".

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, ДТП сталася на бульварі Лесі Українки в Печерському районі Києва. Правоохоронці вивчають дані з камер відеоспостереження з місця ДТП, спілкуються з очевидцями для об'єктивного розслідування аварії. Також призначено низку експертиз для встановлення механізму ДТП.

За інформацією прес-служби прокуратури Києва, 23-річний водій Hummer, грубо ігноруючи правила дорожнього руху (червоний сигнал світлофора), здійснив наїзд на 10-річну дівчинку, яка переходила дорогу на регульованому пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла в кареті "швидкої допомоги".

Водія затримали біля БЦ "Парус" на вул. Мечникова і доправили до Київської міської наркологічної клінічної лікарні "Соціотерапія" для проходження огляду на стан алкогольного і наркотичного сп'яніння, зазначили в прокуратурі.

У прес-службі також наголосили, що вирішується питання про додаткову кваліфікацію дій водія за ст. 135 КК (залишення в небезпеці). Готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, столична прокуратура готує клопотання до суду про арешт автомобіля Hummer.

За даними ЗМІ, аварія сталася близько 22:30 24 липня ввечері. Дівчинка з мамою переходила дорогу на регульованому переході на зелене світло. В цей час Hummer, не зупиняючись на червоне, збив дитину, протягнув її на капоті близько 50 м, після чого водій зняв з автомобіля номери й намагався втекти, але був затриманий біля бізнес-центру "Парус". Під час затримання винуватець ДТП чинив опір, проте згодом правоохоронцям довелося рятувати його від самосуду. Явних ознак алкогольного сп'яніння у чоловіка не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА