11:15 18.07.2018

Польща видала Україні екс-головбуха "Укрспирту" Безродного

2 хв читати
Польща видала Україні екс-головбуха "Укрспирту" Безродного

Генеральна прокуратура Польщі видала Генеральній прокуратурі України колишнього головного бухгалтера ДП "Укрспирт" Сергія Безродного для притягнення до кримінальної відповідальності, повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"Генеральна прокуратура Республіки Польща задовольнила клопотання ГПУ про видачу екс-головного бухгалтера ДП "Укрспирт" С.Безродного в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності. Досудовим розслідуванням встановлено, що Безродний за попередньою змовою з іншими службовими особами розтратив кошти держпідприємства на загальну суму 260 млн 808 тис. 631 грн і за попередньою змовою групою осіб ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження до держбюджету коштів у розмірі 49 млн 859 тис. 541,23 грн", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За її словами, С.Безродного фактично передали 16 липня 2018 року в міжнародному пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин".

"Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 17.07.2018 застосовано до С.Безродного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу як альтернативу в сумі 27 млн 615 тис. грн", - поінформувала Л.Сарган.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває, проводиться судово-економічна експертиза.

Як повідомила в середу прес-служба Генпрокуратури України, відомство здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за підозрою колишнього головного бухгалтера ДП "Укрспирт" за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Підозрюваний переховувався від органів попереднього розслідування, через що перебував у міжнародному розшуку. 25 липня 2016 року за повідомленням Укрбюро Інтерполу його затримали на території Республіки Польща.

Генпрокуратура України 1 серпня 2016 року направила Генеральній прокуратурі Польщі клопотання про видачу С.Безродного Україні для притягнення до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, окрім С.Безродного, в розшук оголошено екс-директора ДП "Укрспирт" підприємства Михайла Лабутіна.

За інформацією Генпрокуратури, він керував злочинною організацією, учасники якої вчинили низку тяжких злочинів, зокрема вбивство радника директора ДП "Укрспирт" 30 травня 2017 року, а також планували вбивство міністра внутрішніх справ України.

25 січня 2018 року стало відомо про затримання М.Лабутіна в Румунії. До Румунії направлено запит про екстрадицію М.Лабутіна в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА