14:28 13.07.2018

ДФС пов'язує обшуки водіїв Продана з тиском на керівника служби через боротьбу з контрабандою

2 хв читати
ДФС пов'язує обшуки водіїв Продана з тиском на керівника служби через боротьбу з контрабандою

Державна фіскальна служба (ДФС) пов'язує обшуки в квартирі начальника головного управління ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського і водіїв в. о. глави відомства Мирослава Продана з тиском на керівника служби та спробою залякати співробітників через анонсоване урядом посилення боротьби з контрабандою, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у відомстві.

"Це все не що інше, як психологічний тиск на керівника служби, як спроба залякати співробітників фіскальної служби, не що інше, як відповідь силовиків на початок масштабної боротьби проти контрабанди, розпочатої прем'єром, урядом і ДФС. Ми спостерігаємо спроби використовувати надумані приводи для пресингу на митників та створення інформаційного шуму", - прокоментував співрозмовник агентства в ДФС.

Як повідомлялося, 9 липня обшуки відбулися у квартирі начальника головного управління ДФС у Вінницькій області Р.Осмоловського.

"Його не затримали, як дехто писав, і того самого дня він розпочав виконання своїх службових обов'язків. Тоді ж, 9 липня, відбулися обшуки й у двох водіїв Мирослава Продана. Також нікого не затримали. Не висунуто підозр", - зазначив співрозмовник.

Як повідомлялося, Р.Осмоловського обшукували втретє з жовтня 2017 року.

"У ЗМІ з'являються версії, нібито обшуки пов'язані зі справою щодо горіхових схем. Є й інші версії. Поки що можна лише стверджувати, що метою останнього обшуку був пошук документів, які стосуються діяльності чотирьох компаній: "Трансвест-груп", "Бестінвест-Агротрейд", "Інтертек-с" і Вінницької промислової компанії. В останній теж були обшуки", - уточнило джерело.

За його словами, Вінницька промислова компанія, "Трансвест-груп" та "Інтертек-с" не провадять зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД).

"Бестінвест-Агротрейд" провадить зовнішньоекономічну діяльність, але експортував у 2015-2016 роках не горіхи, а, зокрема, лісоматеріали, гречану крупу, квасолю. Всі підприємства економічно активні, у них відсутня податкова заборгованість, контрольно-перевірочні заходи не проводилися", - зазначило джерело.

У ЄРДР сьогодні відсутні будь-які кримінальні провадження, де фігурувало би прізвище М.Продана, наголосив він.

На засіданні 20 червня Кабінет Міністрів підтримав план дій щодо посиленої боротьби з контрабандою, дозволивши співробітникам Національної поліції цілодобово перебувати на митних пунктах пропусках, і розширив їхні повноваження. Досі основний контроль над дотриманням законності на митниці здійснювала Служба безпеки України (СБУ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА