14:54 12.06.2018

Глава Мін'юсту констатує зниження частоти звернень українців до ЄСПЛ

2 хв читати
Глава Мін'юсту констатує зниження частоти звернень українців до ЄСПЛ

 Міністр юстиції України Павло Петренко відзначає зниження кількості та частоти звернень українців до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і сподівається, що нові законодавчі ініціативи допоможуть значно поліпшити цю ситуацію, за винятком кейсів, пов'язаних із агресією РФ і подіями в Криму і на сході України.

"Що стосується ЄСПЛ. У нас останні чотири роки намітилася позитивна динаміка. Україна вже не входить до топ-1 або топ-2 країн, які мають найбільше скарг, ми зараз перебуваємо по сусідству з Італією, тобто на четвертому, п'ятому, шостому місці", - сказав П.Петренко у вівторок на прес-конференції в Києві.

Водночас він визнав, що проблема масового звернення українців до ЄСПЛ у зв'язку з порушенням прав людини в Україні все ще залишається актуальною. "Проблема залишилася нам у спадок від попередньої влади, коли фактично дуже багато соціальних питань, які приймалися на рівні законів, у подальшому просто не забезпечувалися фінансуванням і держава фактично було вимушено компенсувати за рішеннями ЄСПЛ", - пояснив міністр.

П.Петренко також повідомив: "Буквально в найближчі дні ми презентуємо кілька законодавчих ініціатив ... щоб вирішити проблему 12 тисяч справ, які були об'єднані по одному типу". За його словами, тоді Україна зможе увійти у рейтинг країн, громадяни яких найменше звертаються до ЄСПЛ.

"Чи залишиться лише частина справ, пов'язаних з війною і подіями на сході і в анексованому Криму", - сказав глава Мін'юсту, додавши, що ці кейси є об'єктивною реальністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА