08:57 01.06.2018

Підозрюваний в організації теракту щодо Бабченка не вказує на конкретних замовників у РФ

2 хв читати
Підозрюваний в організації теракту щодо Бабченка не вказує на конкретних замовників у РФ

Борис Герман, підозрюваний в організації терористичного акту, результатом якого мало стати вбивство журналіста Аркадія Бабченка, не вказує конкретних імен замовників терактів в Україні, жертвою яких міг стати і журналіст, проте ця інформація може бути отримана після вивчення вилучених доказів.

"Зараз ми знаємо з його (Германа) слів, що це (замовник) - спецслужби РФ, що він діє за їх волі, але конкретного імені замовника у нас не було", сказав Ю.Луценко в четвер увечері в програмі "Право на владу "на телеканалі 1+1.

За словами генпрокурора, саме тому було прийнято рішення про інсценування - щоб щонайменше спробувати точніше дізнатися, "хто в Кремлі полює на десятків неугодних російському режиму громадян".

Відповідаючи на питання про те, чи готовий генпрокурор назвати конкретну спецслужбу РФ, яка була замовником цих злочинів, Ю.Луценко сказав: "Ні, у нас зараз тільки є слова самого пана Германа про те, що він представляє тут замовлення спецслужб РФ, яких конкретно - він не сказав".

"Тим не менш, у нас є низка можливостей встановити це (замовників) іншими слідчими діями. Ми зараз працюємо над вивченням всього, вилученого під час обшуків, зокрема мобільних телефонів, комп'ютерів, інших речей, а також аналізуємо близьке коло підозрюваного в організації цього вбивства ", - розповів Ю.Луценко.

При цьому він допустив, що для отримання конкретної відповіді на це питання слідству необхідний мінімум тиждень.

Генпрокурор звернув увагу на те, що інформація про те, що замовником є спецслужби РФ, ґрунтується не тільки на свідченнях організатора. "Є й інші його (Германа) дії, які зафіксовані... Контакту між ним і замовником в Кремлі не було... Але певні докази є, і ми розуміємо, що суспільство очікує оприлюднення. Це буде зроблено тоді, коли слідство отримає результат", - додав Ю.Луценко.

Крім того, Ю.Луценко розповів, що інсценування вбивства А.Бабченка - це далеко не єдиний випадок для українських правоохоронців.

"Чи була ця спецоперація з імітації вбивства унікальною? Доповідаю: ні, за два з половиною роки таких операцій було 31". При цьому він навів низку прикладів, як-то: імітація вбивства бізнесмена під Запоріжжям, інсценування в Харкові смерті місцевого чиновника для встановлення замовника, вибух авто в Кіровоградській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА