15:50 31.05.2018

МЗС вимагає від РФ допустити консула до політв'язня Кольченка, який оголосив голодування

2 хв читати
МЗС вимагає від РФ допустити консула до політв'язня Кольченка, який оголосив голодування

 Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії допустити українського консула до незаконно засудженого в РФ громадянина України Олександра Кольченка, який оголосив у четвер голодування.

"О.Кольченко оголосив голодування. Вимагаємо від РФ негайно допустити українського консула. Вимагаємо звільнення Кольченка", - написала речник МЗС Мар'яна Беца на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у четвер.

Вона додала, що за чотири роки РФ не допустила українських консулів до незаконно засуджених режисера Олега Сенцова та О.Кольченка.

"Закликаємо партнерів посилити тиск на РФ", - зазначила М.Беца.

Раніше цього дня стало відомо, що О.Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити іншого політв'язня - О.Сенцова, який перебуває в російській в'язниці.

Як повідомлялося, в серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у створенні на території півострова терористичного угруповання. В тій самій справі О.Кольченка було засуджено до 10 років позбавлення волі.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомій як "Білий ведмідь".

16 травня О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ і анексованому Криму.

28 травня Управління ФСВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що О.Сенцов дав згоду на "підтримувальну терапію" і перебуває під динамічним наглядом медичних працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА