16:05 30.05.2018

Вступників до медичних та педагогічних ВНЗ, які бажають працювати в селах, буде зараховано в першу чергу

2 хв читати
Вступників до медичних та педагогічних ВНЗ, які бажають працювати в селах, буде зараховано в першу чергу

Кабінет Міністрів України передбачав, що з 2019 року вступників до медичних та педагогічних ВНЗ, які хочуть працювати в селах, можуть зараховувати в першу чергу.

Рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

"Уряд визначив, як відбуватиметься первинне зарахування на бюджет тих абітурієнтів, які укладуть договір про відпрацювання в селах чи селищах міського типу", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

Документ набуде чинності 1 січня 2019 року і діятиме із вступної кампанії 2019 року.

Правом першочергового зарахування зможуть скористатися вступники до медичних і педагогічних ВНЗ на спеціальності галузей знань "Освіта/Педагогіка" та "Охорона здоров'я".

"Їм належить відпрацювати в сільській місцевості не менш ніж 3 роки - на цей період фахівцям безкоштовно нададуть житло з оплатою опалення й освітлення", - підкреслюється в повідомленні.

Прогнозовану потребу у фахівцях з вищою медичною або педагогічною освітою в певній місцевості будуть визначати виконавчі органи сільських, селищних, міських рад. Щорічно до 1 лютого вони будуть подавати відповідний список до обладміністрацій, де до 1 березня будуть оголошувати конкурс на укладання договорів на відпрацювання.

Під час його проведення перевага надаватиметься жителям тих населених пунктів, де розташований роботодавець (або близьких до них).

Угоди з переможцями буде укладено до 30 травня.

"В результаті вступники отримують право на першочергове зарахування, а роботодавець - гарантію наявності фахівця за певною спеціальністю (спеціалізацією) і рівнем вищої освіти", - додають в Міносвіти.

Після закінчення навчання випускник повинен буде протягом місяця прибути до місця відпрацювання, укласти трудовий договір і почати роботу. Якщо ж випускник відмовиться виконувати умови угоди, йому потрібно буде відшкодувати кошти, витрачені ВНЗ на його підготовку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА