13:05 21.05.2018

ЦПК остаточно програв суд депутату Павлу Пинзенику - ЗМІ

2 хв читати
ЦПК остаточно програв суд депутату Павлу Пинзенику - ЗМІ

Верховний Суд України відмовив Центру протидії корупції в спростуванні інформації про можливі зловживання з боку ЦПК грантовими коштами, отриманими з-за кордону, повідомляє gazeta.ua з посиланням на прес-службу народного депутата.

Відповідне рішення найвищої касаційної інстанції є остаточним і оскарженню не підлягає, наголосили в прес-службі нардепа.

Постанова Верховного Суду України від 8 травня 2018 року скасовує постанову Апеляційного суду міста Києва від 30 січня 2018 року і поновлює рішення Печерського районного суду міста Києва від 25 жовтня 2017 року про відмову в задоволенні позову ГО "Центр протидії корупції" проти П.Пинзеника.

Голова правління ЦПК Віталій Шабунін та члени організації Дар'я Каленюк і Олександра Устинова просили визнати недостовірною інформацію, поширену народним депутатом під час брифінгу у Верховній Раді в травні 2017 року.

Коментуючи рішення Верховного Суду, П.Пинзеник зазначив: "Верховний Суд остаточно розставив усі крапки над "і". Гучні заяви ЦПК про нібито "перемогу" в суді виявилися звичайним піаром. Касаційна інстанція не знайшла доказів недостовірності інформації про можливі зловживання з боку ЦПК мільйонними грантовими коштами, отриманими з-за кордону. Верховний Суд також нагадав про європейські принципи права: недоторканних для закону бути не може. Якщо хтось присвоїв собі горде звання "антикорупціонера", це не дає йому індульгенції. Тепер своє слово щодо характеру і ступеня відповідальності керівників "Центру протидії корупції" має сказати прокуратура, яка проводить досудове розслідування".

У постанові Верховного Суду нагадується, що листом прокуратури Києва від 12 липня 2017 року повідомлено, що за зазначеними у зверненні голови ГО "Національний інтерес України" обставинами слідче управлінням ДФС у Києві внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом ухилення від сплати податків посадовими особами ГО "Центр протидії корупції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА