19:05 08.05.2018

Суд відмовився забороняти патрулювання вулиць Києва активістами "Добровольчого руху ОУН" 9 травня

2 хв читати

Окружний адміністративний суд Києва відмовив громадській організації "Інститут правової політики і соціального захисту" (директор Олена Бережна) у задоволенні позову про визнання неправомірною поданної до Київської міськдержадміністрації заявки громадської організації "Добровольчий рух ОУН" про "громадське патрулювання вулиць" у Києві 9 травня для запобігання проведенню акції "Безсмертний полк".

Згідно з рішенням суду від 8 травня, фотокопія якого розміщена на сторінці організації "Добровольчий рух ОУН" у Facebook, позивач просив суд усунути перешкоди в здійсненні права на свободу мирних зібрань (вуличного походу "Ніхто не забутий! Ніщо не забуте!", запланованого на 9 травня, з 10.00 до 16.00). Позивач також просив визнати заявку "Добровольчого руху ОУН" від 4 травня на здійснення "громадського патрулювання вулиць" у центрі Києва 9 травня (за маршрутом зазначеної ходи) "для запобігання колабораціоністській акції "Безсмертний полк"" такою, що не відповідає вимогам ст. 39 Конституції України і такою, що не є повідомленням про проведення мирних зібрань.

Суд вирішив у задоволенні позовних вимог громадської організації "Інститут правової політики і соціального захисту" відмовити повністю. З цієї організації суд постановив стягнути судовий збір у сумі 1 762 грн.

У повідомленні "Добровольчого руху ОУН" зазначено: "Друзі, ми виграли суд ... Бережна подавала позов до суду, вимагаючи заборонити "Добровольчому руху ОУН" патрулювати завтра, 9.05.2018, центр Києва для виявлення антиукраїнського елементу. Суд відхилив позов Бережної".

Як повідомлялося, активісти "Добровольчого руху ОУН" подали заявку до Київської міської державної адміністрацію, згідно з якою вони мають намір патрулювати вулиці Києва "для запобігання проведенню акції "Безсмертний полк" 9 травня з 9.00 до 21.00 на вулицях Лаврській, Грушевського, Мазепи, на території Музею Другої світової війни, біля станції метро "Арсенальна" і пам'ятника Ватутіну в Маріїнському парку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА