13:37 24.04.2018

ДП "Антонов" покаже на авіасалоні Eurasia-2018 у Туреччині нові середні транспортні Ан-77 і Ан-178

3 хв читати
ДП "Антонов" покаже на авіасалоні Eurasia-2018 у Туреччині нові середні транспортні Ан-77 і Ан-178

ДП "Антонов" (Київ) представить нові середні транспортні Ан-77 і Ан-178 на міжнародному авіасалоні Eurasia-2018, який відбудеться 25-29 квітня в Анталії (Туреччина).

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у прес-службі підприємства, нові українські транспортники, які прибули до Туреччини 22 квітня, візьмуть участь у програмі демонстраційних польотів виставки, а також будуть презентовані потенційним замовникам на статичній стоянці.

Як зазначили в прес-службі, в рамках участі в роботі Eurasia-2018 ДП "Антонов" планує проведення низки зустрічей і переговорів із представниками урядових структур, промислових підприємств і авіаперевізників Туреччини та інших країн з метою обговорення напрямів співпраці за програмами середнього транспортного Ан-178, сімейства регіональних пасажирських нового покоління Ан-148/Ан-158, перспективного військово-транспортного літака короткого зльоту та посадки Ан-77, безпілотних авіаційних комплексів.

"Усі ці програми планується розвивати й виконувати в рамках широкої міжнародної кооперації", - нагадали в ДП "Антонов".

Ан-178 створюється на заміну Ан-12, за оцінками фахівців, у низці регіонів також може стати сучасною заміною американському С-160. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів і може перевозити до 18 тонн вантажу, зокрема великовантажні морські контейнери 1С. У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяні близько 200 компаній із 15 країн. Сьогодні ДП "Антонов" просуває програму Ан-178, зокрема в країнах Близького Сходу та Середньої Азії: інтерес до нового українського транспортника вже підтвердили ОАЕ, КНР і Азербайджан.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в галузі, наразі ДП "Антонов" також проводить переговори з європейськими країнами НАТО про спільний розвиток програми Ан-178.

Новий середній військово-транспортний Ан-77 є модифікацією військово-транспортного Ан-70 короткого зльоту та посадки максимальною вантажопідйомністю 47 тонн.

Під час міжнародної Dubai Airshow-2017 у листопаді минулого року ДП "Антонов" озвучило плани щодо модернізації Ан-70 у рамках міжнародної кооперації за участю Саудівської Аравії, ОАЕ і Туреччини. Заходи відпрацьовуваної програми модернізації передбачають, зокрема, оснащення транспортника новою авіонікою, а також забезпечення імпортозаміщення російських комплектуючих. У рамках модернізації також планується розширити характеристики літака за рахунок передових цифрових систем.

Водночас сьогодні Україна пропонує співробітництво за програмою Ан-77 також західним партнерам. За даними ДП "Антонов", одним із напрямів розвитку програми розглядається співпраця зі США: за оцінками української сторони, Ан-77 може зайняти нішу між С-130 із комерційним навантаженням до 21 тонн і С-17 - до 76 тонн.

Уніфікований під вимоги НАТО варіант Ан-70 максимальною вантажопідйомністю 47 тонн - Ан-7Х здобув високі оцінки фахівців і розглядався на певному етапі як базовий варіант нового європейського середнього транспортника. За своїми характеристиками Ан-70 перевершує наявні аналоги, зокрема європейський літак А400М, порівняно з яким у нього удвічі нижча вартість купівлі й експлуатації.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків широкого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

Міжнародна авіавиставка Eurasia в Анталії - щорічна міжнародна виставка інфраструктури цивільної авіації та аеропортів. За даними організаторів, у роботі Eurasia-2018 очікується участь представників із більше ніж 100 країн, а також цивільних і військових делегацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

У засіданні ВР оголошено перерву - Железняк

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА