12:36 10.04.2018

Суд продовжив термін арешту Шепелєва

2 хв читати
Суд продовжив термін арешту Шепелєва

Печерський райсуд Києва продовжив термін тримання під вартою колишнього народного депутата Олександра Шепелева, щодо якого розслідується низка кримінальних проваджень, зокрема про державну зраду, ще на два місяці.

"Печерський райсуд продовжив арешт на два місяці", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

Як повідомлялося, колишнього народного депутата України (V і VI скликань) О.Шепелева затримали в березні 2015 року російські правоохоронці після того, як улітку 2014 року він утік із лікарні швидкої допомоги в Києві разом з охоронцем. Екс-нардепа оголосили в міжнародний розшук правоохоронні органи України. Розшукуваного екс-депутата обвинувачували в Україні в розкраданні коштів "Родовід Банку" та замовленні кількох убивств, зокрема банкіра Сергія Кириченка в 2003 році та полковника МВС Романа Єрохіна у 2006-му, а у також замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.

21 березня 2015 року російський суд ухвалив постанову про екстрадицію О.Шепелева, але екс-нардеп увесь цей час залишався в РФ. Російська сторона відмовила Україні у видачі О.Шепелева.

У серпні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що стосовно О.Шепелева зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

8 лютого 2018 року співробітники СБУ затримали О.Шепелева, при ньому виявлено "посвідчення", видане т.зв. "Міністерством державної безпеки Донецької народної республіки" на ім'я підполковника Боруха Миколи Володимировича.

9 лютого екс-нардеп був доставлений до Печерського райсуду Києва, на обличчі у нього гематоми і синці, сам він стверджує, що у нього зламана щелепа.

10 лютого Печерський районний суд обрав О.Шепелеву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Законність перетину О.Шепелевим держкордону України перевіряється в рамках розслідування кримінальної виробництва, повідомили в СБУ 23 лютого.

Ю.Луценко заявляє про наявність документів, що підтверджують, що О.Шепелев був агентом ФСБ РФ.

О.Шепелев у попередніх скликаннях Верховної Ради був членом фракції "Блок Юлії Тимошенко" (2007-2010) і членом фракції Партії регіонів (2010).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА