14:39 30.03.2018

З'явилася ще одна можливість для досягнення повного припинення вогню на Донбасі - Хуг

2 хв читати
З'явилася ще одна можливість для досягнення повного припинення вогню на Донбасі - Хуг

Перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг вважає, що оголошення про повне припинення вогню на Донбасі з 30 березня є ще однією можливістю для досягнення режиму повного припинення вогню в зоні збройного конфлікту.

"Сьогодні вночі, після опівночі, набуло чинності чергове відновлення зобов'язання з дотримання режиму припинення вогню. Це ще одна можливість для сторін попрацювати над досягненням всеосяжного і стабільного припинення вогню, ще раз взявши за основу інтереси цивільного населення, а не військову логіку", - сказав він під час брифінгу в режимі Skype в п'ятницю в Українському кризовому медіа-центрі.

А.Хуг зазначив, що з моменту чергового підтвердження прихильності припиненню вогню, яке набуло чинності з 5 березня, на сході України спостерігається поліпшення ситуації з безпекою.

"Минулого тижня СММ ОБСЄ в Україні зафіксувала понад 4800 порушень режиму припинення вогню. Ніхто не може стверджувати, що це нормально. Проте 4800 порушень режиму припинення вогню - це суттєве поліпшення ситуації, ніж було до відновлення зобов'язань (щодо дотримання режиму припинення вогню - ІФ), коли місія фіксувала понад 7 тис. порушень", - зазначив він.

На його думку, така ситуація свідчить про здатність сторін конфлікту на Донбасі знизити рівень насильства. "А якщо сторони вирішать покласти край насильству, то воно припиниться", - переконаний А.Хуг.

Як повідомлялося, 26 березня Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про повне припинення вогню на лінії розмежування в зоні АТО на період Великодніх свят, починаючи з 30 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА