14:00 30.03.2018

Кіберполіція викрила хакера, що продавав віруси за криптовалюту

2 хв читати
Кіберполіція викрила хакера, що продавав віруси за криптовалюту

 Співробітники Київського управління департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили 22-річного хакера, який за криптовалюту надавав у користування створені ним самим віруси.

"Шкідливе програмне забезпечення призначалося для пошуку вразливостей на веб-сайтах та подальшого несанкціонованого копіювання баз даних різноманітних веб-додатків. Для анонімізації своїх дій зловмисник використовував веб-ресурси РФ та здійснював управління вірусом з використанням віддаленого RDP-протоколу. Хакер у мережі називав себе AntonShesar і Сatona. Він займався створенням і збутом шкідливого програмного забезпечення, яке призначене для втручання в роботу серверного обладнання з подальшим несанкціонованим копіюванням баз даних, які на ньому знаходяться", - йдеться в повідомленні.

22-річний уродженець Черкаської області на різноманітних хакерських форумах пропонував свої послуги з надання в оренду шкідливого програмного забезпечення, розміщував посилання на завантаження розробленого ним вірусу на російському веб-ресурсі, а управління вірусом здійснювалося з використанням віддаленого RDP-протоколу.

Поліцейські провели одночасно три санкціоновані обшуки на території Черкаської та Київської областей, за їхніми результатами вилучили комп'ютерну техніку, з якої здійснювалося віддалене керування веб-ресурсом та шкідливим програмним забезпеченням. Також за місцем проживання хакера було виявлено дані облікових записів, із використанням яких здійснювалося керування веб-сервером із розміщених на них вірусів. Також було виявлено файли з інформацією щодо більш ніж 5 тисяч скомпрометованих облікових записів.

На додаткових носіях інформації виявлено інформацію щодо ще 10 тисяч облікових записів електронних скриньок, доступ до яких було отримано незаконно.

Триває досудове розслідування в межах розпочатого кримінального провадження за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА