13:46 13.02.2018

На безпеку арсеналів і складів ЗСУ в 2018 році заплановано 500 млн грн

2 хв читати
На безпеку арсеналів і складів ЗСУ в 2018 році заплановано 500 млн грн

На програму із забезпечення підвищення живучості та вибухопожежної безпеки арсеналів, баз і складів в 2018 році передбачено 500 млн грн, заявляє начальник Центрального управління безпеки військової служби Збройних сил України полковник Микола Швець.

"На 2018 рік заплановано 500 млн грн", - сказав М.Швець на брифінгу у вівторок в Києві.

Він також повідомив, що загальний обсяг фінансування заходів живучості арсеналів, баз і складів нині становить близько 8 млрд грн на період до 2025 року.

Як зазначалося на брифінгу, загальна сума коштів, запланованих відповідно до програми живучості на період з 1995 до 2015 року становила 1 млрд 452 млн грн, але реальне фінансування почалося лише з 1999 року і до подій 2014 року його коливалася на рівні від 10% до 39%. Винятком став період 2005-2009 років, коли після подій у Новобогданівці (2004 рік) обсяг фінансування тримався на рівні 99% від запланованих сум.

За словами М.Швеця, в Генштабі ЗСУ з 2015 року був розроблений конструктивний план з охорони баз, складів і арсеналів і почалося реальне зосередження засобів навколо цієї діяльності. Саме з 2015 року почалися організаційні зміни і заходи щодо посилення охорони протиповітряної оборони.

"Це передбачало створення нових підрозділів, застосування в охоронних системах засобів протиповітряної оборони... навіть кінологів. Можна стверджувати, що система забезпечення живучості баз, складів і арсеналів поступово виходить на якісно інший рівень", - зазначив він.

М.Швець повідомив, що в 2017 році Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про збільшення фінансування за програмою живучості. Завдяки виділеному ресурсу і за рахунок резервного фонду в 2017 році обсяг фінансування був збільшений в кілька разів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА