13:33 08.02.2018

Засідання РНБО 28 лютого 2014 року щодо ситуації в Криму було "суто формальним" - екс-головком ЗСУ Замана

2 хв читати

 Засідання Ради національної безпеки і оборони України 28 лютого 2014 року щодо ситуації в Криму було "суто формальним", зазначає колишній начальник Генерального штабу і головнокомандувач Збройних сил України Володимир Замана (18 лютого 2012 р. - 19 лютого 2014 р.), який 22-27 лютого 2014 року був уповноваженим Верховної Ради з контролю за діяльністю Міноборони.

"28 лютого я був запрошений на засідання РНБО, яке відбувалося у будівлі Верховної Ради. У мене склалося враження, що це засідання було суто формальним. Було враження, що вже було заздалегідь прийнято рішення, і що особи, які виступали, просто його доносили. Виступив міністр оборони Тенюх і сказав, що Збройні сили не готові до відбиття агресії", - сказав він під час допиту в Оболонському районному суді Києва у справі про держзраду В.Януковича.

В.Замана зазначив, що під час свого виступу він доповів, яких заходів вжито та які є сили для задіяння Збройних сил. "Але мої пропозиції залишилися без реалізації. Після цього у мене була досить жорстка розмова з в. о. президента України (Олександром Турчиновим - ІФ), якому сказав, що в Криму наші люди, і ми маємо дати їм сигнал, що боротимемося за них і не кинемо їх", - зазначив він.

Екс-головком ЗСУ повідомив, що у відповідь від О.Турчинова прозвучало, що "наші західні друзі пропонують не робити різких кроків, тому ми на агресію відповідати не будемо і будемо політичними кроками намагатися врегулювати цю ситуацію".

В.Замана розповів, що після цього в ніч із 28 на 29 лютого він виїхав до Криму, щоб вивчити ситуацію на півострові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА