15:54 05.02.2018

Прокуратура АРК відкрила справу за фактом порушення німецькими політиками порядку в'їзду до окупованого Криму

1 хв читати
Прокуратура АРК відкрила справу за фактом порушення німецькими політиками порядку в'їзду до окупованого Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення громадянами Німеччини порядку в'їзду на територію тимчасово окупованого Криму.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами розгляду звернення посольства України у Федеративній Республіці Німеччина внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України за фактом порушення громадянами Федеративної Республіки Німеччина порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію", - повідомляє прес-служба прокуратури в понеділок.

Встановлено, що 3 лютого в порушення визначеного порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї до Автономної Республіки Крим прибули громадяни ФРН, які "планували використати свою поїздку для зустрічей із представниками російської окупаційної влади з метою обговорення з ними шляхів налагодження контактів із німецькою стороною".

Нині перевіряються всі обставини цього злочину.

‏Посол України в Німеччині Андрій Мельник повідомив, що йдеться про німецьких політиків із партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD). "Прокуратурою АРК розпочато кримінальне провадження у зв'язку з незаконною поїздкою деяких німецьких політиків локального штибу з партії AfD до окупованого Криму (санкція - до восьми років ув’язнення)", - написав посол у мікроблозі у Twitter.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА