12:37 01.02.2018

Суд частково задовольнив заяву Саакашвілі про відвід колегії суддів у справі про його статус в Україні

2 хв читати
Суд частково задовольнив заяву Саакашвілі про відвід колегії суддів у справі про його статус в Україні

Київський апеляційний адміністративний суд (КААС) частково задовольнив клопотання лідера "Руху нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі про відвід колегії суддів, що розглядає питання про надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після виходу з нарадчої кімнати суд оголосив рішення про те, що питання про відвід буде передано, згідно з процедурою, на розгляд інший колегії суддів КААС.

При цьому головуючий суддя зазначив, що в розгляді питання про статус М.Саакашвілі оголошено перерву до 10.00 5 лютого.

Адвокат М.Саакашвілі Руслан Чорнолуцький після завершення засідання сказав журналістам, що сторона захисту хоче отримати документи, які пояснять, яким чином напередодні засідання суду в колегії було замінено двох із трьох суддів. На думку М.Саакашвілі та його адвокатів, це може свідчити про незаконне втручання в роботу автоматизованої системи розподілу справ.

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М. Саакашвілі українського громадянства.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив М.Саакашвілі у визнанні незаконним рішення Управління ДМС у Київській області, яким йому відмовлено у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України. Суддя Окружного адмінсуду Києва Тетяна Скочок оголосила рішення: "У задоволенні позову відмовити повністю".

5 січня Тбіліський міський суд визнав винним Михайла Саакашвілі у справі "про злісне перевищенні повноважень" на посаді президента Грузії і присудив три роки позбавлення волі. М.Саакашвілі вважає, що українська влада навмисно прискорює розгляд питання про його статус в Україні, щоб мати формальні підстави для екстрадиції його з країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА