10:13 01.02.2018

НАЗК підтримує законопроект про звільнення від е-декларування громадських активістів

2 хв читати
НАЗК підтримує законопроект про звільнення від е-декларування громадських активістів

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак заявила про підтримку законопроекту, який вилучає з переліку суб'єктів електронного декларування громадських активістів.

"НАЗК підтримує запропоновані зміни щодо скасування обов'язку подавати декларацію громадських активістів, осіб, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм чи проектів технічної або іншої, в тому числі безповоротної, допомоги у сфері запобігання та протидії корупції", - зазначила Н.Корчак на зустрічі з членами Венеціанської комісії та головою департаменту демократизації Офісу ОБСЄ/БДІПЛ, повідомляється на сайті Нацагентства в четвер.

Вона нагадала, що НАЗК на своєму засіданні схвалило висновок до проекту закону ще в серпні 2017 року з певними зауваженнями до окремих норм, які не стосуються звітності громадських організацій.

За словами Н.Корчак, Національне агентство найбільше зацікавлене в тому, щоб питання надання декларацій громадськими активістами було чітко конкретизоване й вирішене якнайшвидше.

"Враховуючи, що черговий етап подання електронних декларацій триває до 1 квітня поточного року, сподіваємося, що народні депутати підтримають ці законодавчі зміни", - висловила сподівання голова НАЗК.

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 березня 2017 року схвалила законопроект №6172, яким звільнила військовослужбовців рядових, сержантів і молодших офіцерів від обов'язку подавати е-декларації, але зобов'язала подавати е-декларації антикорупціонерів (керівників або членів вищого органу управління громадських об'єднань, які займаються діяльністю з протидії корупції), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.

Президент України Петро Порошенко 10 липня вніс до парламенту пакет законопроектів щодо обмеження е-декларування для антикорупційних громадських організацій.

17 жовтня заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків констатував, що наразі серед народних депутатів немає підтримки президентських законопроектів про публічну звітність громадських організацій, які передбачають скасування електронного декларування для членів антикорупційних неурядових громадських організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА