07:12 25.01.2018

Волкер з нетерпінням чекає зустрічі з Сурковим, але налаштований не дуже оптимістично

2 хв читати
Волкер з нетерпінням чекає зустрічі з Сурковим, але налаштований не дуже оптимістично

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що з нетерпінням чекає запланованої на кінець поточного тижня зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, зазначивши при цьому, що контакти з ним останнім часом не викликали оптимізму.

"Я з нетерпінням чекаю, що скаже пан Сурков", - сказав він опублікованому в середу в інтерв'ю "Дойче велле". При цьому К.Волкер нагадав, що переговори повинні пройти в п'ятницю в Дубаї.

"Коли ми зустрічалися в перші кілька разів, ми провели низку відмінних попередніх обговорень, попередніх дискусій про те, як повинна виглядати миротворча місія, як забезпечити безпеку в регіоні, яка дозволить реалізувати положення Мінських угод", - зазначив К.Волкер.

Однак, за його словами, "після кількох раундів переговорів Росія повернулася до своєї початкової пропозиції звузити миротворчу місію ООН тільки до забезпечення безпеки моніторингової місії ОБСЄ".

К.Волкер вважає, що подібний варіант не спрацює, поки на сході України продовжують застосовувати важке озброєння, поки безпека на території ДНР і ЛНР забезпечується "тільки проросійськими збройними формуваннями" і поки немає ефективного контролю на російсько-українському кордоні.

"Жодна країна не буде посилати своїх військових для участі в таких миротворчих операціях", - вважає К.Волкер.

"Загалом, Росія під час наших останніх переговорів знову повернулася до своєї вересневої ідеї, яку я тільки що озвучив. Подивимося, чи буде ця позиція залишатиметься незмінною. Не можна сказати, що я налаштований оптимістично", - підсумував американський спецпредставник.

За його словами, "Росії потрібно прийняти принципове рішення: припинити конфлікт і встановити мир". "Нині Росія як і раніше заперечує свою безпосередню участь, наполягаючи, що для стабілізації ситуації на сході України потрібно мати справу з підконтрольними Росії структурами в регіоні. Поки справи йдуть саме так, ситуація не вирішиться", - заявив К.Волкер.

Він зазначив, що "Росія наполягає і від цього нікуди не дітися". "Ось чому я думаю, що ми повинні витягти цю проблему зі сміттєвого відра і повернути на перші шпальти, щоб вирішити її, інакше ми ніколи не досягнемо тієї ситуації, коли наші європейські союзники зможуть вибудувати більш нормальні відносини з Росією. Ми повинні рішуче взятися за це і ми повинні створити ситуацію, при якій у Росії виникне бажання припинити конфлікт", - заявив він.

"Ми всі сподіваємося, що Росія перегляне свою позицію, а саме - її керівництво дійде висновку, що окупація територій України паче не служить її інтересам", - підкреслив спецпредставник США з питань України.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА