19:08 19.01.2018

Український культурний фонд очолила Марина Порошенко

2 хв читати
Український культурний фонд очолила Марина Порошенко

Дружина президента України Петра Порошенка Марина очолила Український культурний фонд, а конкурсний відбір на посаду виконавчого директора фонду відбудеться з 22 січня до 2 лютого, повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

"19 січня міністр культури України Євген Нищук призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко. За її кандидатуру одноголосно проголосували всі члени наглядової ради фонду", - йдеться в повідомленні.

"15 січня відбулося перше засідання наглядової ради Українського культурного фонду і, з огляду на аргументи, висловлені членами наглядової ради, я з великим задоволенням призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко", - зазначив Є.Нищук.

М.Порошенко подякувала за високу довіру і висловила переконання, що Український культурний фонд сприятиме модернізації сектора культури, підтримуватиме культурний розвиток громад в умовах децентралізації, інтегруватиме національну ідею всередині країни. Крім того, вона розраховує, що фонд буде стимулювати розвиток креативного молодого покоління, підтримувати стартапи проектів, розвивати науково-дослідну діяльність, співпрацювати з українською діаспорою та формувати позитивний імідж України в світі.

Під час обговорення діяльності Українського культурного фонду було оголошено про конкурсний відбір на посаду виконавчого директора фонду, який триватиме з 22 січня до 2 лютого.

Як повідомлялося, в квітні 2017 року П.Порошенко підписав закон про створення Українського культурного фонду. Ця установа буде визначати критерії конкурсного відбору проектів, які буде підтримувати, надавати гранти юридичним і фізичним особи та інші види підтримки проектів в сфері культури і мистецтва. Фонд добиратиме й моніторитиме виконання проектів.

Державний бюджет України на 2018 рік передбачає на забезпечення функціонування Українського культурного фонду 207,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

Рятувальники ліквідують пожежу, що виникла внаслідок обстрілу Одещини, на площі 8000 кв. м

Уряд України звільнив трьох заступників міністра розвитку громад, територій та інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА