20:31 29.12.2017

Мугабе отримає особняк, офіс і Mercedes Benz S-класу

2 хв читати
Мугабе отримає особняк, офіс і Mercedes Benz S-класу

Колишній президент Зімбабве може розраховувати на охорону, секретарів, садівників, офіціанток, особняк, окремий офіс, водіїв, автомобіль і чотири авіаперельоти на рік

Новий президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва встановив привілеї, якими можуть користуватися колишні керівники країни, пише зімбабвійська газета The Herald. На них може претендувати будь-який, хто з 31 грудня 1987 року обіймав найвищу посаду і відслужив один повний термін. Роберт Мугабе який наприкінці листопада пішов у відставку став президентом саме в цю дату.

Колишній президент може претендувати на обставлену резиденцію в будь-якому місці столиці країни Хараре, також він отримає допомогу на житло, розмір якого визначає діючий глава держави. Надається альтернатива - будівництво або покупка резиденції в будь-якому місці країни або грошова виплата, еквівалентна вартості резиденції.

Площа землі під резиденцію не може перевищувати 5 тис. кв. м. Розмір будинку не може бути більше "розумного розміру будинку з п'ятьма спальнями, гостьовим крилом з трьома спальнями, кабінетом, басейном, двома кімнатами для охорони і двома гаражами", пише газета.

Доглядати за будинком будуть три хатні робітниці, два садівника, два кухарі, дві офіціантки і дві прачки. Чисельність охорони колишнього президента визначає діючий глава держави, але охоронців повинно бути мінімум шість чоловік.

Екс-президенту нададуть офіс, обладнаний телефонним зв'язком, двома комп'ютерами і будь-якими іншими пристосуваннями за рішенням чинного президента. Колишньому чиновнику також дадуть мобільний телефон. Його будуть обслуговувати два водія, два персональних секретаря, два ад'ютанта і два клерка.

Також екс-лідер може розраховувати на аж до чотирьох авіаперельотів в рік, один Mercedes Benz S500 або еквівалентний автомобіль, один повнопривідний фургон і один пікап. Також транспорт виділяється охороні та іншим працівникам. Оновлення парку автомобілів відбувається кожні п'ять років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили приблизно 40 тис. особового складу армії РФ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА