20:48 28.12.2017

Нардеп Довгий закликав генпрокурора сконцентруватися на розвитку країни з верховенством права

3 хв читати
Нардеп Довгий закликав генпрокурора сконцентруватися на розвитку країни з верховенством права

Народний депутат України (депутатська група "Воля народу") Олесь Довгий вважає, що зусилля та повноваження генерального прокурора України Юрія Луценка не повинні переключатися "на з'ясування образ минулого", і закликав генпрокурора зупинитися.

"Закликаю генерального прокурора вчасно зупинитись і сконцентрувати всі свої сили та можливості на розбудові нової країни, в якій верховенство права є безумовним. Вважаю, що зусилля та повноваження такого політика повинні бути спрямовані на будівництво завтрашнього дня, а не на з'ясування образ минулого - зі зловживанням службовими повноваженнями та безпрецедентним тиском на своїх підлеглих", - написав О.Довгий на сторінці у Facebook у четвер.

Як повідомлялося, 27 грудня стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) закрила кримінальне провадження стосовно народного депутата з групи "Воля народу" О.Довгого у зв'язку з тим, що слідство вичерпало можливості довести його вину.

"У зв'язку з десятирічною давністю подій, які є предметом дослідження в кримінальному провадженні, а також зі знищенням електронної системи інформаційного забезпечення Київради, враховуючи свідчення більшості свідків у кримінальному провадженні та у зв’язку з відсутністю інших процесуальних джерел доказів, вичерпано можливості отримати достатні докази для доведення провини Довгого О.С. у суді", - йдеться в постанові САП від 22 грудня.

Сам О.Довгий на своїй сторінці в соцмережі Facebook підтвердив, що "документи, опубліковані на сайті LB.ua, співпадають із тими документами, що отримали мої адвокати офіційно вчора ввечері від САП".

Пізніше генпрокурор Ю.Луценко заявив, що рішення САП про закриття кримінального провадження стосовно О.Довгого викликає подив і обурення, а також поінформував, що прокуратура Києва зареєструвала провадження за фактом розтрати майна під час відчуження столичної землі на острові Жуків. "Сьогодні прокуратура Києва зареєструвала провадження за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ст. 191 Кримінального кодексу України) під час відчуження понад 1 тис. гектарів столичної землі на острові Жуків через так звані кооперативи. "Строк давності по цій статті КК - 15 років", - написав Ю.Луценко на сторінці у Facebook 28 грудня.

Верховна Рада 11 липня 2017 року задовольнила подання генпрокурора Ю.Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності О.Довгого. У своєму завершальному слові перед голосуванням О.Довгий просив колег зняти з нього депутатську недоторканність

Нардепові інкримінували винесення земельних питань на розгляд Київської міської ради з грубим порушенням регламенту - зловживання службовим становищем на посаді секретаря Київради, що призвело до виведення у 2005 році земель заповідника "Жуків острів" із власності громади Києва площею близько 100 га (нормативно-грошова оцінка понад 81 млн грн).

Генпрокурор заявив тоді про наміри притягнути О.Довгого до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Проте 12 грудня ЗМІ з посиланням на джерела в прокуратурі повідомили, що Генпрокуратура направила до САП листа, в якому зазначалося, що у справі О.Довгого "немає складу злочину".

У відповідь на це в Генеральній прокуратурі України повідомили, що направили до САП "суттєві зауваження до підготовленої підозри народному депутату України О.Довгому". У листі йшлося про необхідність усунення низки неточностей і помилок у тексті підозри та доопрацювання підозри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА