08:18 28.12.2017

"Київстар" запустив сервіс Mobile ID у дослідну експлуатацію

2 хв читати
"Київстар" запустив сервіс Mobile ID у дослідну експлуатацію

Мобільний оператор, компанія "Київстар", запустила дослідну експлуатацію сервісу Mobile ID, що надає можливість проводити електронну ідентифікацію особистості для отримання електронних послуг Держокадастру та "Он-лайн вдома юстиції".

Як наголошується в прес-релізі оператора, період дослідної експлуатації сервісу триватиме з 27 грудня 2017 року до 1 червня 2018 року. У цей період обмежена група контрактних абонентів "Київстару" відчуватиме роботу сервісу до його комерційного запуску в другому кварталі наступного року.

Під час дослідної експлуатації Mobile ID досліджуватиме безперебійність функціонування сервісу, його взаємодію з системами держпідприємства "Національні інформаційні системи" і можливість абонентів ідентифікувати особистість з використанням мобільного телефону та спеціальної SIM-карти.

"Платформа сервісу працює, до неї почали підключатися сервіс-провайдери, які надаватимуть електронні послуги, видаються перші SIM-карти зі спеціальним чипом, подано заявку на державну сертифікацію сервісу, і ми працюємо над тим, щоб зробити оформлення документів для підключення Mobile ID максимально простим і зручним для абонентів", - наголошується в прес-релізі оператора з посиланням на директора з розвитку бізнесу на корпоративному ринку "Київстар" Євгена Кражана.

На час дослідної експлуатації користувачам сервісу Mobile ID буде доступна можливість електронної ідентифікації для отримання послуг двох державних реєстрів: Держгеокадастру та "Он-лайн вдома юстиції".

Для підключення сервісу Mobile ID абонент має замінити SIM-карту на нову, яка додатково забезпечує підтримку функції підвищеного захисту інформації при електронній ідентифікації користувача.

Заміна карти і підключення послуги здійснюється в магазині "Київстар" у Києві на вул.Хрещатик, 13.

Як повідомлялося, в липні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував впровадження мобільними операторами технології електронної ідентифікації Mobile ID до кінця 2017 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА