20:46 27.12.2017

Порошенко під Краматорськом зустрів звільнених із ОРДЛО українців

2 хв читати
Порошенко під Краматорськом зустрів звільнених із ОРДЛО українців

У середу ввечері в Краматорську (Донецька обл.) президент України Петро Порошенко зустрів колону автобусів зі звільненими в рамках обміну між Києвом і "ЛНР/ДНР" утримуваними проти їхньої волі українцями.

Зустріч транслювали на персональній сторінці П.Порошенка в соцмережі Facebook

"Зараз вертольотами всіх відвезуть до Харкова. Година льоту. І за годину літак - до Києва, де вас зустрічають рідні", - сказав президент під час зустрічі звільнених українців у зоні АТО в Донецькій області.

Разом з президентом України під час зустрічі звільнених українців були присутні міністр оборони України Степан Полторак, перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон і постійний заступник посла Німеччини в Україні Вольфганг Біндзайль.

"Саме зусиллями Ангели Меркель (канцлера Німеччини - ІФ) і Еммануеля Макрона (президента Франції - ІФ), великої нашої команди стало можливим, щоб ви зараз були з нами", - сказав президент.

П.Порошенко підкреслив, що як Верховний головнокомандувач він буде робити все можливе, щоб повернути кожного воїна. "Сьогодні ми з вами всі повинні об'єднатися, щоб вирвати тих, хто залишився там. Ми маємо це зробити, ми маємо забезпечувати міжнародний тиск. Ми все зробимо для того, щоб витягти хлопців якомога швидше", - цитує П.Порошенка прес-служба глави Української держави.

Прес-секретар президент України Святослав Цеголко на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначив, що зустріч зі звільненими українцями відбулася неподалік лінії зіткнення.

"Президент подякував усім звільненим українцям за стійкість: ми боролися, боремося і будемо боротися, доки не звільнимо всіх", - написав С.Цеголко.

Як повідомлялося, під час проведеного в середу вдень обміну утримуваними особами між Україною та окремими районами Донецької та Луганської областей з ОРДЛО звільнили 73 українців. Іншій стороні було передано 233 особи. Це найбільший обмін утримуваних осіб між сторонами з 2015 року.

Як очікується, Київ і ОРДЛО можуть провести другий етап масштабного обміну в форматі "74/29".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА