19:47 20.12.2017

Суд у справі антімайданівця "Топаза" закінчив вивчати матеріали справи

2 хв читати
Суд у справі антімайданівця "Топаза" закінчив вивчати матеріали справи

Київський районний суд Харкова в середу провів чергове засідання у справі щодо антімайданівця Гната Кромського, відомого на прізвисько "Топаз".

"Сьогодні суд закінчив вивчати матеріали справи (усього було 12 томів). Окрім того, суд продовжив запобіжний захід обвинуваченому у вигляді утримання під вартою до 18 лютого. На наступному засіданні, 23 січня, заплановано допит свідків", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс- Україна "в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, харків'янин Г.Кромськой був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомий по позивному "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі АнтиМайдану. Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів волає про допомогу до супроводжуючого його Г.Кромського: "Топаз, дай команду!".

Г.Кромськой був затриманий 28 березня 2014 р. в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня.

29 березня 2014 року Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня Г.Кромськой втік з-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Г.Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня 2014 року Київський райсуд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня. Пізніше терміни утримання під вартою неодноразово продовжувалися.

9 вересня 2014 року в Київському райсуді Харкова відбулося попереднє слухання у справі щодо І.Кромського, якого звинувачують за ч.1,2 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч .2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України. Суд відмовився пом'якшувати запобіжний захід обвинуваченому і продовжив арешт ще на 60 днів.

12 вересня 2014 року Київський райсуд Харкова змінив І.Кромському запобіжний захід на особисте зобов'язання і повернув обвинувальний акт у прокуратуру.

3 жовтня 2014 р обвинувальний акт щодо І.Кромського був повторно направлений в Київський райсуд Харкова. 18 грудня 2014 р Київський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури змінив запобіжний захід щодо І.Кромського на утримання під вартою без можливості внесення застави.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА